x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Apr 2009   •   00:00

11 aprilie 2009



PRINT
Canon a anunţat lansarea imprimantei PIXMA Pro9500 Mark II, un echipament destinat fotografilor profesionişti pentru crearea de imagini de calitate, destinate expunerii şi vânzării. Dispozitivul este o imprimantă cu 10 cartuşe independente, capabilă să producă printuri la format A3+ sau 14" wide.

Utilizează un sistem de cerneluri cu 10 cartuşe, ce include două nuanţe de negru - mat şi foto, permiţând imprimarea imaginilor pe suporturi mate şi cretate, fără să mai fie necesară schimbarea cartuşelor. PIXMA Pro9000 Mark II este compatibilă cu Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 şi Mac OS X 10.3.9 la 10.5. (Cristian Ionescu)

DESKTOP PC
Nvidia şi Acer au lansat Acer AspireRevo, un sistem PC dezvoltat pe platforma ION. Este un sistem desktop complet, echipat cu soluţia grafică ION, care poate face faţă unui număr variat de sarcini de procesare - de la filmele de înaltă definiţie, editarea fotografiilor digitale, navigarea web până la rularea jocurilor şi toate celelalte aplicaţii pe care utilizatorii le aşteaptă de la un sistem desktop de dimensiuni obişnuite.

Procesorul grafic suportă filme în formatul de înaltă definiţie (HD) 1080p şi redare audio de înaltă fidelitate 7.1, grafică DirectX 10 şi posibilităţi avansate de conectare digitală. Accelerarea efectelor vizuale şi codarea video se face cu ajutorul tehnologiei CUDA.

MOUSE LASER
Logitech a lansat noul mouse laser wireless MX1100m cu opt butoane setabile, care permit accesarea rapidă a informaţiilor, paginilor de internet, fişierelor şi aplicaţiilor. Mouse-ul dispune de valori dpi ajustabile (până la 1,600 dpi), ce pot fi de folos la editarea unei imagini la nivel de pixeli sau la rapiditatea cursorului prin document.

Tehnologia wireless schimbă date între receiver şi mouse la o viteză de 300 de ori mai mare faţă de tehnologiile wireless de 27 MHz convenţionale pentru mouse-uri fără fir şi oferă o encripţie de 128 biţi AES pentru securitate. MX1100 este disponibil la preţul de 320 de lei.
(Cristian Ionescu)

×
Subiecte în articol: high-tech