x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Iun 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

13 iunie 2009



WINDOWS, FĂRĂ IE
Microsoft a anuţat că sistemul de operare Windows 7, va fi disponibil pentru Europa fără browserul Internet Explorer. Potrivit companiei, măsura are ca scop înlăturarea incertitudinilor legate de lansarea sistemului de operare în Europa şi evitarea riscului de a fi penalizată. CE a amendat Microsoft cu peste două miliarde de dolari în ultimii cinci ani pentru nerespectarea, printre altele, a legislaţiei concurenţei şi pentru că nu s-a conformat deciziilor deja impuse. Autorităţile comunitare au încercat în 2004 să oblige Microsoft să livreze o versiune de Windows fără Media Player.

ISAMURAI
Toy Kite Software, o companie dezvoltatoare de software, a lansat ieri iSamurai, un joc special creat pentru iPhone şi iPod Touch. Dezvoltat în ideea de a profita la maximum de capabilităţile accelerometrului şi reţelei Wi-Fi din cele două dispozitive mobile, jocul este o aplicaţie interactivă în care doi jucători se înfruntă în timp real într-o bătălie, telefoanele fiind folosite drept săbii. Atunci când "săbiile" se intersectează, telefoanele emit sunete metalice, caracteristice unei bătălii medievale. (C. Ionescu)

DVD PORTABIL
Philips a lansat pe piaţa românească DVD player-ul portabil PET744, cu ecran de 7 inci. Player-ul este compatibil cu majoritatea formatelor de DVD şi CD şi poate reda MP3-uri, WMA-CD-uri şi fişiere video DivX cu o durată de redare de până la şase ore în timpul alimentării pe baterie. De asemenea, include o fantă pentru carduri SD/SDHC pentru a reda muzica, fotografii şi fişiere video. Este disponibil la preţul de 900 de lei. (A.R.)

NEMURITOR
Compania Nokia a anunţat ieri că va revoluţiona segmentul telefoanelor mobile prin realizarea unui prototip al cărui acumulator să  funcţioneze nonstop. Potrivit lui Markkn Rouvala, specialist la Centrul de Cercetări Nokia din Cambridge, noul aparat va fi capabil să capteze radiaţiile electromagnetice emise de transmiţătoarele Wi-Fi, antenele telefoanelor mobile, antenele tv sau a altor terminale similare, acestea urmând să fie convertite în curent electric.

FACEBOOK
Reprezentanţii platformei de socializare Facebook vor pune la dispoziţia membrilor reţelei adrese de profil personalizate. Anterior, acestea aveau un tipar abstract, format din numere aleatorii. URL-urile se terminau cu un număr distribuit la întâmplare, de tipul "id=592952074". În curând, însă, fiecare abonat al Facebook îşi va putea personaliza adresa. Modificarea va trebui făcută rapid, deoarece în cazul omonimiilor, doar primii înscrişi vor beneficia.

×
Subiecte în articol: high-tech