x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Iun 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

20 iunie 2009



BING
Microsoft vrea să investească până la 10% din profitul operaţional, timp de cel mult cinci ani, în dezvoltarea afacerii pe care o desfăşoară în domeniul căutării pe internet. Potrivit reprezentanţilor companiei, în perioada 8-12 iunie, 12% in cautările pe internet din SUA au fost făcute prin intermediul motorului Bing, faţă de 11,3% în intervalul 1-5 iunie. Comparativ, în luna mai, 65% din căutări au fost efectuate utilizând Google. (C.I.)

SERIA OMNIA
Samsung a prezentat patru noi modele în gama Omnia: II (I8000), Pro series (B7610, B7320) şi Lite (B7300). Modelul II (foto) funcţionează în reţea HSDPA, are un ecran tactil AMOLED cu diagonală de 3.7 inci (480 x 800 pixeli), capacitate de stocare 2/8/16 GB, la care se adaugă un card de memorie SD ce poate suporta până la 32 GB. Terminalul beneficiază de sistem de operare Windows Mobile 6.1 şi procesor 800 MHz, asigură conectivitate EDGE, dar şi Wi-Fi, are cameră foto de 5 MP, precum şi platformă GPS. (A.R.)

O!PLAY
Asus a lansat O!Play HDP-R1 HD, dispozitiv de redare de conţinut multimedia digital. Noul mediaplayer redă materialele digitale 1080p Full HD, punându-şi în valoare dotările tehnice precum funcţia Music Shuffle şi interfaţa ultrarapidă eSATA. Cu ajutorul dispozitivului, utilizatorii vor putea partaja instant materialele video şi fotografiile, de pe notebook-uri şi de pe PC-uri. (C.I.)

HDD PORTABIL
Verbatim a lansat Executive Portable Hard Drive, un hard disk extern de 2.5 inci cu o capacitate de stocare de 500 GB. Cele trei aplicaţii software preinstalate asigură rate de transfer sporite, sincronizarea datelor şi a directoarelor şi funcţionalităţi de backup. Noul model atinge viteze de scriere/citire cu 25% mai mari decât hard disk-urile convenţionale cu conectare pe USB. Acest lucru este posibil datorită compresiei în timpul transferului de date. (C.I.)

PLASMĂ FULLHD
Panasonic a prezentat o plasmă FullHD cu diagonală de 85 de inci (216 cm). Noul model (foto) încorporează tehnologia NeoPDP, care permite un consum redus de energie, la o luminozitate dublă faţă de modelele mai vechi de plasme. Ecranul are o grosime de numai 99 mm şi este echipat cu terminalele LAN (PJLink), ce permit controlarea prin reţea a plasmei şi conectarea la alte sisteme compatibile, precum şi verificarea semnalului de intrare. Disponibilitatea comercială va începe la toamnă. (A.R.)

×
Subiecte în articol: high-tech