x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

09 Mai 2005   •   00:00


  • 10 mai 2005
  • Modernizare - Oferta pentru transmisiuni

    Compania italiana Selenia Communications, fosta Marconi, vrea sa participe la modernizarea retelei de comunicatii a fortelor armate romane. "Propunem autoritatilor romane solutii pentru modernizarea Retelei de Transmisiuni Permanente din Sistemul de Transmisiuni al Armatei Romaniei. Un eventual rezultat pozitiv va influenta planurile de investitii pentru Romania in urmatorii ani", a declarat Guido Venturoni, presedintele Selenia Communications. Selenia este parte a Finmeccanica, cel mai puternic grup din industria de aparare italiana. In cursul saptamanii trecute, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, s-a intalnit la Roma cu reprezentanti ai grupurilor Finmeccanica si Ansaldo Energia.

    Profit - Philips vinde actiunile Navteq

    Grupul olandez Philips Electronics a anuntat ca spera sa vanda cu un castig de 680 milioane de euro majoritatea actiunilor pe care le detine in Navteq, o companie americana care produce harti digitale, potrivit "Financial Times". Navteq s-a cotat recent la Bursa din New York, pretul celor 30 milioane de actiuni Navteq detinute de Philips Electronics fiind de circa 870 milioane de euro. Philips va mai controla doar 3,5 procente din Navteq. Anul trecut, Philips a strans aproximativ 2,1 miliarde de euro din vanzarea participatiilor la alte companii.

    Procesoare - INTEL, generatia urmatoare

    Presedintele Intel, Paul Otellini, a anuntat productia a trei noi procesoare dual-core de "a doua generatie", precizand ca lucrul la cele 15 modele de procesoare dual-core, de prima generatie, evolueaza bine. Intel a confirmat in februarie ca lucreaza la acest tip de procesoare, care combina doua unitati pe o singura placuta de siliciu. Numele de cod pentru procesoarele dual-core de a doua generatie sunt Conroe, pentru sistemele desktop, Merom - pentru laptopuri, si Woodcrest - pentru serverele low-end cu doua socket-uri.

    Lansare - Ghid pentru functionari

    Ieri, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat oficial ghidul pentru functionarii publici, "Utilizarea Calculatorului si a Serviciilor Electronice", in cadrul proiectului RITI dot-Gov (Initiativa Romana pentru Tehnologia Informatiei), finantat de catre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID).
    ×
    Subiecte în articol: IT