x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

13 Apr 2005   •   00:00


  • 14 aprilie 2005
  • Numire - Director nou la POSTelecom

    Noul director general al POSTelecom este Ervin Bibiri, care l-a inlocuit pe Radu Cernov. Inlocuirea a avut loc in urma cu circa doua saptamani. Noul director general va prezenta Consiliului de Administratie, in cel mai scurt timp, un plan de restructurare a activitatii POSTelecom, au declarat surse din piata telecomunicatiilor. POSTelecom a fost infiintata in anul 2003 si este controlata de Compania Nationala Posta Romana (CNPR), care detine un pachet de 80% din actiunile operatorului, alaturi de Grupul Industrial Roman - 10%, Banca Comerciala Romana - 5%, SIF Oltenia si SIF Banat-Crisana, fiecare cu cate 2,5%.

    Proiect - Decizie pentru bucla locala

    Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a supus consultarii publice proiectul de decizie al presedintelui ANRC privind adoptarea Planului de management al spectrului de frecventa al buclei locale si subbuclei locale. Proiectul poate fi consultat la www.anrc.ro si urmareste extinderea furnizarii de servicii de comunicatii in banda larga prin utilizarea perechilor de fire metalice torsadate (bucla locala) din reteaua RomTelecom.

    Piata - Se reduce profitul Samsung

    Samsung Electronics se asteapta la scaderea cu o treime a profiturilor sale in primul trimestru al anului. Grupul sud-coreean ar putea anunta un profit net de 2,02 miliarde de dolari pentru primul trimestru, cu 35% sub cel obtinut cu un an in urma. Vanzarile grupului ar putea fi de 13,8 miliarde de dolari, cu 2% peste cele inregistrate cu un an in urma. Grupul estimeaza un profit net de 8,45 miliarde de dolari pentru intregul an, cu 21% sub cel obtinut in 2004.

    Internet - Domenii .jobs si .travel

    Internet Corporation For Assigned Names and Numbers (ICANN) a anuntat delegarea a doua noi nume de domenii sponsorizate: .jobs si .travel. Operatorii celor doua domenii sunt Employ Media si Tralliance Corporation. ICANN a demarat deja negocierile comerciale si tehnice cu companii candidate care doresc sa inregistreze domeniile .cat, .post si .mobi. De asemenea, in cadrul ICANN se continua discutiile pentru evaluarea acceptarii altor cateva domenii, precum .asia, .mail, .tel si .xxx.

    Grupaj realizat de Cristian Ionita
    ×
    Subiecte în articol: IT