x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

12 Apr 2005   •   00:00


  • 13 aprilie 2005
  • Piata - LCD, mai ieftin cu 10%

    Preturile ecranelor cu cristale lichide (LCD) au scazut cu inca 10% in primul trimestru al anului, potrivit LG Philips LCD, al doilea mare producator de ecrane plate din lume. Ca urmare a acestui fapt, compania a inregistrat primele pierderi trimestriale inregistrate din 2001 si pana acum. Preturile LCD-urilor s-au diminuat cu 40% in a doua jumatate a anului 2004, deoarece cererea pentru televizoarele cu ecrane plate, mai costisitoare, nu s-a ridicat la asteptarile producatorilor. Acestia au anuntat ca vor cheltui peste 40 de miliarde de dolari pentru relansarea productiei in urmatorul deceniu.

    Hardware - Laptop cu metanol

    Gigantul japonez Sanyo a prezentat zilele trecute prototipul unei baterii de tip fuel cell cu metanol pentru laptopurile IBM Thinkpad. Aceasta substanta inlocuieste acumulatorii clasici si furnizeaza computerului electricitate obtinuta printr-o reactie chimica. Celula contine 130 de mililitri de metanol si asigura laptopului suficienta energie pentru a functiona timp de 8 ore. Varianta comerciala a produsului va ajunge pe piata in 2007 sau in 2008.

    Simbolic - Salarii de un dolar la Google

    Cei doi fondatori si presedinti ai Google, impreuna cu directorul executiv al companiei au decis sa-si reduca salariile anuale pentru 2005 la suma simbolica de 1 dolar fiecare. Sergey Brin, Larry Page si Eric Schmidt au renuntat de asemenea la toate beneficiile financiare la care ar fi avut dreptul. Decizia de a renunta la formele de compensare financiara de care beneficiaza in mod normal sefii de companii este legata de castigurile foarte mari de pe urma actiunilor detinute la Google.

    InfoMatrix - Concurs pentru elevi

    Liceeni din 26 de tari participa anul acesta la a treia editie a concursului international InfoMatrix, organizat la Palatul National al Copiilor in perioada 15-18 aprilie, a anuntat ieri Paloma Petrescu, secretar de stat pentru invatamant preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei. Concursul este impartit in patru categorii - programare, crearea si folosirea unui sistem, computer art si desktop publishing. La etapa finala sunt asteptati peste 100 de elevi si 50 de profesori, grupati in 67 de echipe. Luni, 18 aprilie, va avea loc premierea celor mai bune proiecte, cu 14.000 de euro. (Eugenia Mihalcea)
    ×
    Subiecte în articol: IT