x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

11 Apr 2005   •   00:00


  • 12 aprilie 2005
  • Companii - Acord Warner - Comcast

    Grupul de media Time Warner si operatorul de televiziune prin cablu Comcast Corp au ajuns la un acord pentru achizitionarea companiei TV prin cablu Adelphia Communications Corp., pentru suma de 18 miliarde de dolari. Acordul stabilit cu creditorii companiei Adelphia a depasit o oferta de ultim moment venita din partea firmei Cablevision Systems Corp., in valoare de 16,5 miliarde de dolari. Time Warner si Comcast au fost considerati timp de mai multe luni drept posibili castigatori ai licitatiei organizate pentru Adelphia, companie cu 5,3 milioane de abonati in SUA.

    Statistici - Asistenta pentru celulare

    Peste 60% din posesorii de telefoane mobile recurg adesea la prieteni sau la cunostinte atunci cand se confrunta cu o problema tehnica. Peste 25% din drumurile la service-urile de specialitate ar fi putut fi evitate apeland un Call Center, deoarece acest procentaj il constituie telefoanele cu probleme care pot fi solutionate prin telefon, a declarat Anca Ventura, sales manager la Siemens Communications Romania. Statisticile au fost anuntate cu ocazia lansarii unui Call Center pentru piata romaneasca dedicat solutionarii problemelor utilizatorilor de telefoane mobile si cordless.

    Telecomunicatii - Resurse de numerotatie

    Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a extins resursele de numerotatie. RomTelecom a primit de la ANRC un nou pachet de 400.000 de numere ce vor fi folosite pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa in plan national. Operatorul national de telefonie fixa dispunea de 13,5 milioane de numere geografice din domeniul 0Z = 02 pentru servicii de telefonie fixa.

    Piata - 20 de miliarde pentru securitate

    La nivel global, piata de securitate Corporate a ajuns la 20 miliarde de dolari, in timp ce piata de securitate Voice over IP (VoIP) se indreapta spre 10 miliarde de dolari, au anuntat recent reprezentantii Datacom. Compania isi va extinde activitatea in sectorul de securitate si networking prin preluarea distributiei Juniper Networks pentru Bulgaria si Moldova.

    Grupaj realizat de Cristian Ionita

    ×
    Subiecte în articol: IT