x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

05 Apr 2005   •   00:00

  • 6 aprilie 2005
  • Telecomunicatii - Credit pentru urgente

    Orange a anuntat ca le ofera utilizatorilor de cartele preplatite sau abonamente reincarcabile posibilitatea de a da telefon in situatii de urgenta, chiar daca nu mai au credit sau se afla in perioada inactiva. Noul serviciu se numeste Reincarcare de rezerva si ofera un credit "de imprumut" de 50 de centi, valabil timp de o zi. Poate fi folosit o singura data intr-un interval de 30 de zile, iar banii vor fi retinuti la urmatoarea reincarcare a contului.

    Tranzactie - Telecom Italia a vandut Hellas

    TIM, divizia de telefonie mobila a grupului Telecom Italia, a ajuns la un acord privind vanzarea a 81% din actiunile TIM Hellas, numarul trei in topul companiilor de telefonie mobila din Grecia, catre firmele Apax Partners si Texas Pacific Group, pentru suma de 1,1 miliarde de euro. TIM isi va concentra activitatea in America Latina.

    Browser - Vulnerabilitati si recompensa

    Mozilla Foundation a acordat cinci recompense (bug bounties) in valoare de 2.500 de dolari lui Michael Krax, un cercetator german care a descoperit vulnerabilitati ale Firefox - program gratuit de navigare pe Internet. Mozilla a inceput sa ofere recompense celor care descopera probleme de securitate in Firefox inca de anul trecut. Campania e finantata de compania Linspire (producator de software sun Linux) si de milionarul Mark Shuttleworth. Potrivit Fundatiei Mozilla, Firefox a fost descarcat de 30 de milioane de ori de la lansarea de anul trecut si pana in prezent.

    Companii - LG si Matsushita se impaca

    Ocupantii primelor locuri in topul mondial al furnizorilor de componente pentru televizoare cu ecran plat au hotarat sa-si rezolve divergentele juridice in privinta tehnologiei ecranelor cu plasma. Compania sud-coreeana LG Electronics Inc. si cea japoneza, Matsushita Electric Industrial Co., si-au intentat procese reciproc anul trecut, acuzandu-se de incalcarea intelegerilor referitoare la brevete. Cele doua companii au purtat discutii, iar analistii estimeaza ca vor ajunge la o intelegere in urma careia LG va trebui sa plateasca taxe de utilizare a tehnologiei catre Matsushita.

    Grupaj realizat de Cristian Ionita

    ×
    Subiecte în articol: IT