x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

31 Mar 2005   •   00:00

  • 1 aprilie 2005
  • Telecomunicatii - Videofon, walkman si camera foto

    Sunt aplicatii prin care ne vin in intampinare noile modele Sony Ericsson. De acum stocam in telefon 12 CD-uri cu muzica si le ascultam in boxele de la masina sau in orice statie audio; vizualizam pe ecranele tv videoclipurile si fotografiile realizate sau chiar le trimitem catre imprimanta direct din telefonul mobil; beneficiem, in acelasi terminal, de avantajele tehnologiei 3G (videofonie, e-mail, Internet, Intranet). Noile modele Sony Ericsson inoveaza si la capitolul moda si accesorii care sa ne puna in valoare personalitatea.

    Bulgaria - Mobiltel va oferi 3G

    Principala companie de telefonie mobila din Bulgaria, Mobiltel, a castigat licenta de operare a unei retele de generatia a treia (3G), cu o oferta de 51,55 milioane de dolari. Mobiltel, care este o tinta de achizitie pentru firma Telekom Austria, l-a depasit pe singurul sau competitor, operatorul de telefonie fixa BTC. Serviciul va intra in functiune la mijlocul anului 2006.

    Licitatie - Oferta-record pentru Cesky

    Compania spaniola Telefonica a depus o oferta de 3,57 miliarde de dolari in cadrul licitatiei pentru preluarea pachetului de 51% din actiunile Cesky Telecom. "Aceasta este o bomba. Nimeni nu se astepta la o oferta atat de mare", a spus Barbara Seidlova, analist la ING Financial Markets. Oferta Swisscom, de 3,4 miliarde de dolari, s-a situat pe locul al doilea, urmata de cea a companiei Belgacom, cu 2,9 miliarde de dolari.

    Achizitie - Siemens preia Forte

    Grupul german Siemens a preluat compania Forte Company, care va fuziona prin absorbtie cu Siemens Business Services Romania, tranzactia urmand sa fie definitivata pana la 1 iunie. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, dar se estimeaza o suma de 10 milioane de euro. Achizitionarea Forte Company va permite grupului Siemens sa fie al treilea jucator pe piata romaneasca de servicii informatice, dupa HP si IBM. Forte Company a fost infiintata in 1990 si este orientata pe integrarea de sisteme informatice.
    ×
    Subiecte în articol: IT