x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

30 Mar 2005   •   00:00


  • 31 martie 2005
  • Privatizare - Patru pentru Cesky

    Toti cei patru participanti la licitatia pentru privatizarea Cesky Telecom au inaintat oferte pentru preluarea a 51% din actiunile operatorului ceh de telecomunicatii. Privatizarea a atras atentia Swisscom, Telefonica, Belgacom si a unui consortiu de firme compus din Blackstone, CVC Capital Partners si Providence Equity Partners, condus de France Telecom. Guvernul de la Praga va lua o decizie pana la 6 aprilie.

    Achizitie - Thomson a preluat Inventel

    Grupul media Thomson si-a consolidat pozitia pe piata franceza a serviciilor de telecomunicatii prin achizitionarea firmei Inventel, specializata in tehnologia multimedia. Valoarea tranzactiei s-ar putea ridica la peste 68 de milioane de euro, suma acoperita prin transferarea unui pachet de actiuni Thomson catre managerii firmei Inventel si prin lichiditati. Thomson va cumpara de pe piata un numar de actiuni egal cu cel folosit pentru preluarea Inventel. Compania spune ca fuziunea nu ii va afecta profitabilitatea operatiunilor in primul trimestru de la preluare.

    ADN - Canon si biotehnologia

    Canon Inc. a anuntat ca se va extinde in domeniul biotehnologiei prin comercializarea de cipuri ADN utilizate in diagnosticarea medicala. Acestea utilizeaza o tehnologie similara cu cea a imprimantelor si se folosesc in diagnosticarea cancerului si a unor boli infectioase. Decizia survine concomitent cu planurile sale de a patrunde pe piata televizoarelor cu ecran plat, prin lansarea unor aparate de inalta tehnologie. Conducerea companiei japoneze a solicitat acordul actionarilor pentru a include "producerea si vanzarea de produse medicale" in obiectivele operationale, pentru a se pregati astfel pentru comercializarea produselor biotehnologice.

    Numere - Sef nou la IGCTI

    Noul presedinte al Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) este Marius Catalin Marinescu, care l-a inlocuit pe Tudor Mihaila Tarabasanu. Marinescu are 42 de ani, este absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti si a lucrat 11 ani in cadrul RomTelecom si este membru al Partidului Democrat.

    Grupaj realizat de Cristian Ionita

    ×
    Subiecte în articol: IT