x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

28 Mar 2005   •   00:00

  • 29 martie 2005
  • Telecomunicatii - Doua oferte pentru Wind

    Grupul italian Enel a primit doua oferte rivale pentru divizia sa din domeniul telecomunicatiilor, Wind. Fondul privat de investitii Blackstone, din Statele Unite si un grup de investitori internationali, printre care antreprenorul egiptean Naguib Sawiris, au depus oferte pentru ceea ce ar putea reprezenta cea mai importanta preluare din acest an. Enel evalueaza divizia Wind la 13 miliarde de euro (16,88 miliarde de dolari), in aceasta suma fiind incluse si datoriile companiei. Decizia finala privind scoaterea la vanzare a unitatii de telecomunicatii a grupului Enel ar putea fi luata la mijlocul lunii aprilie.

    Licitatie - 3 miliarde pentru Cesky Telecom

    Grupul elvetian de telecomunicatii Swisscom si rivalul sau spaniol, Telefonica, sunt principalii concurenti pentru dobandirea unei participatii majoritare la firma Cesky Telecom, din Cehia. Guvernul Cehiei se asteapta la trei - patru oferte de pana la 70 de miliarde de coroane (3 miliarde de dolari) pentru pachetul de actiuni de 51% al companiei Cesky. Printre companiile interesate sa participe la licitatia care se incheie la 29 martie se numara Swisscom, Telefonica, compania belgiana Belgacom si un fond privat de investitii condus de compania Blackstone si sustinut de France Telecom.

    Lansare - Noua serie de placi grafice

    Sapphire a anuntat lansarea noii serii de placi grafice Ultimate X800XL, disponibila incepand cu luna aprilie. E vorba de o editie speciala dotata cu un sistem de racire performant. Acceleratorul grafic este bazat pe ultima serie de tehnologii grafice cu 16 canale de procesare paralela si 6 canale paralele programabile, vertex shader. Placile grafice sunt dotate cu iesiri VGA, DVI, dar si cu iesire de semnal video S-Video, avand suport pentru iesire simultana pe doua monitoare (dual display).

    Parteneriat - Flamingo distribuie Fujitsu

    Flamingo Computers si Fujitsu Siemens Computers au incheiat un parteneriat prin care prima companie va distribui prin reteaua sa de magazine intreaga gama de produse ale producatorului de echipamente IT: desktopuri, notebook-uri, servere, monitoare - atat pentru segmentul consumatori, cat si pentru cel profesional. Parteneriatul se adauga celor incheiate cu Hewlett Packard si Intel.

    Preluare - Ness cumpara Radix

    Distribuitorul american de solutii IT Ness Technologies va prelua compania romaneasca Radix pentru 4 milioane de euro, operatiunea facand parte din strategia de extindere a Ness pe pietele din Europa Centrala si de Est, informeaza un comunicat al companiei. Achizitia va fi incheiata la 10 aprilie 2005, iar numele companiei va fi schimbat in Ness Romania. Radix este un grup de companii private care distribuie echipamente de calcul, echipamente periferice si software.

    Grupaj realizat de Gabriel Preda
    ×
    Subiecte în articol: IT