x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ţării, cât mai multe tablet PC-uri!

Ţării, cât mai multe tablet PC-uri!

de Alexandru Radescu    |    25 Iul 2011   •   14:46
Ţării, cât mai multe tablet PC-uri!

Ploaie de tablet PC-uri pe piata din Romania, estimari in crestere pentru finalul lui 2011, pe acest segment de business. Potrivit lui Liviu Nistoran, presedinte Televoice, vanzarile de tablete ar putea atinge un nivel maxim de 70.000 de unitati, in conditiile in care la jumatatea anului, estimarea ar fi undeva peste 25.000 de unitati. In primavara, Nistoran, fost sef al Autoritatii de Reglementare in Comunicatii, estima un nivel maxim de peste 50.000 de unitati.

Fara indoiala, “locomotiva' este iPad 2, tableta produsa de Apple fiind vanduta oficial in Romania, din a doua parte a lunii iunie. Totusi, pe langa marile branduri precum Transformer , Motorola Xoom, Iconia Tab, PlayBook sau Galaxy Tab, isi fac loc cu ambitii mari produse ale unor firme romanesti: AllView sau EvoTab.

Ieri a avut loc prezentarea oficiala a celui mai nou model de tableta din familia Evolio: Neura. Potrivit oficialilor Televoice, tabletele Evolio ocupa a treia pozitie, la vanzari, pe piata locala, dupa iPad sI Galaxy Tab. Disponibila comercial de saptamana viitoare, Neura vine cu platforma software Android 2.2 si Nvidia Tegra 2 (1 GHz Dual Core), beneficiaza de un ecran de 9,7 inci, multitouch si asigura conectori LAN, HDMI, port USB. Gadgetul are o stocare interna de tip SSD cu 16 GB, care poate fi extinsa cu card microSD. O aplicatie speciala permite achizitionarea de carti in format electronic (.epub), la preturi cuprinse intre 5 sI 20 de lei.

Modemul 3G integrat este Ericsson HSDPA, suportand viteze de pana la 7,2 Mbs, nelispind conectivitatea Wi-Fi. Neura asigura aplicatii business si servicii suport pentru Remote desktop, Cloud computing sau Videoconferinta. Pretul recomandat este de 1500 lei pentru varianta Wi-Fi si 1900 lei pentru cea 3G/Wi-Fi.

×