Par tineri obisnuiti, dar sunt capabili sa conceapa o tehnologie revolutionara in cateva saptamani. Ies in fata doar la ocazii festive, cand primesc premii din partea gigantilor IT&C.
Lui Tudor Golubenco i-a luat mai putin de o luna sa realizeze proiectul botezat "Optimized Link State Routing Protocol Implementation for GNU Zebra". Pentru un muritor de rand, numele suna ca o insiruire de hieroglife. Pe romaneste, e un program pentru Linux. Tudor este student al Universitatii Politehnice Bucuresti si tocmai a castigat prima editie romaneasca a concursului Best Linux Aplication, organizat de IBM. UTIL. Protocolul dezvoltat de el permite conectarea la Internet fara sa mai fie nevoie sa apelezi la serviciile unui furnizor de Internet. Este ca si cum computerul tau s-ar conecta la computerul vecinului, care se conecteaza la computerul vecinului din blocul de vizavi si tot asa pana cand ajunge la cineva care are Internet de mare viteza. Toti ceilalti utilizatori din reteaua ad-hoc vor avea Internet. Ideea are parfumul idealist al comunitatii open source: te poti conecta la o retea de cartier wireless fara sa mai ai nevoie de baietii care trag cabluri de pe un bloc pe altul.Citește pe Antena3.ro
E-IDEEA
|
In cadrul concursului de Idei Software pentru Tineret, e-Idea 2005, desfasurat in cadrul expozitiei Binary, au fost premiati patru tineri cu idei valoroase. Popescu Camelia a primit premiu pentru proiectul "Monitoring Network Activity", Jurj Sorin Liviu pentru proiectul "siemens 00" si Leu George pentru proiectul "Route optimizer". Primele trei distinctii au fost acordate de compania Siveco. Milosi Nicolae Claudiu a primit premiul Route66 pentru proiectul Automatizare si Securitate.
Ideea celui din urma se refera la controlul diverselor dispozitive din locuinta cu ajutorul unui telefon inteligent, prin intermediul unui microcontroler.
|