x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologie - La coadă pentru cel mai subţire laptop

Tehnologie - La coadă pentru cel mai subţire laptop

de Alexandru Radescu    |    04 Mar 2008   •   00:00
Tehnologie - La coadă pentru cel mai subţire laptop

Cel mai subţire laptop din lume, MacBook Air, devine disponibil în această lună pe piaţa românească. Vestea mai puţin plăcută este aceea că sunt deja câteva sute de comenzi iar primele livrări vor fi în număr de…6 unităţi.



Cel mai subţire laptop din lume, MacBook Air, devine disponibil în această lună pe piaţa românească. Vestea mai puţin plăcută este aceea că sunt deja câteva sute de comenzi iar primele livrări vor fi în număr de…6 unităţi. Nu este doar o problemă pentru piaţa romănească, ci una de distribuţie globală, a declarat Cătălin Boaru, marcom manager IRIS, importator oficial Apple în România.


MacBook Air măsoară 4 mm în cel mai subțire punct, în timp ce inălțimea maximă este de 19,4 mm. Cântăreste 1.36Kg, are un ecran widescreen 13.3 inci, Bluetooth, un singur port USB [i un port micro-DVI. Preţul său este de 6835 lei pentru o configuraţie: procesor Intel Core 2 Duo la 1.6 GHz cu 4MB de memorie cache L2, 2GB RAM, un hard disc de 80GB. Dacă doriţi o unitate optică trebuie să scoateţI din buzunar 99 de euro pentru Air SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW), unitate externă concepută special. |ntr-o vreme de eco-IT, carcasa este de aluminiu, display-ul nu are mercur sau arsenic iar cablurile interne sunt fără PVC. Notebook-ul poate funcționa pe baterie până la cinci ore în regim wireless iar trackpad-ul “multi-touch” cu suport pentru gestică este “inspirat” din tehnologia touchscreen de la iPhone. Backup-ul se poate face wireless prin Time Capsule, dar acest dispozitiv costă 1200 lei (cu 500GB) sau 2000 lei (cu 1TB).

×
Subiecte în articol: IT