Poti vorbi la mobil si in mijlocul oceanului. Barierele tehnologice care au stat in calea comunicarii incep sa cada. Fie prin internet, fie cu ajutorul telefoanelor fixe sau mobile, pastram legatura mult mai usor decat acum zece ani.
Nevestele marinarilor pot sta mai linistite, deoarece isi pot contacta sotii pe mobil chiar si cand acestia sunt pe vas. Diviziile romanesti ale operatorilor de telefonie mobila Cosmote si Vodafone ofera clientilor servicii de roaming maritim. Grupul Cosmote ofera incepand de anul acesta o retea mai extinsa de roaming atat pentru clientii cu abonament, cat si pentru utilizatorii de cartela. Oferte. Compania a semnat o serie de acorduri pentru a oferi servicii de roaming maritim prin intermediul telefonului mobil pentru personalul si pasagerii aflati la bordul vaselor de croaziera. In prezent, acest serviciu este disponibil pe cursele celor mai importante vase de croaziera, precum Silver Whisper, Regatta, Insignia si Nautica, ale caror itinerarii includ destinatii din America Centrala si de Nord, America de Sud, Caraibe, Europa si Asia. Roamingul maritim este asigurat prin acordul bilateral de roaming semnat intre Cosmote Romania si operatorul Manx Telecom din Isle of Man. Tehnologia folosita pentru roamingul maritim este GSM, iar Manx Telecom opereaza in benzile de frecventa 850/1900 Mhz. Tarifele pentru serviciile de voce variaza intre 0,95 euro pe minut si 2,35 euro pe minut, in functie de destinatia apelului. Pentru mesajele text trimise, clientul plateste 0,35 euro pe SMS.Citește pe Antena3.ro
Indisponibili
|
Dintre cei patru operatori de telefonie mobila din Romania, doar doi ofera posibilitatea conexiunii pe mare. Zapp nu ofera deocamdata servicii roaming, pentru ca reteaua sa CDMA functioneaza pe frecventa de 450 de megaherti. Orange Romania a lansat anul trecut serviciul Orange Travel Holiday, prin care oferea 50% reducere la tarifele de roaming pentru tarile Uniunii Europene si Elvetia, dar nu ofera aceste servicii si pentru vasele de croaziera.
|