x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget TELECOM - Romtelecom a primit licenţa pentru mobilitate

TELECOM - Romtelecom a primit licenţa pentru mobilitate

de Alexandru Radescu    |    24 Sep 2008   •   00:00
TELECOM - Romtelecom a primit licenţa pentru mobilitate

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii a acordat ieri companiei Romtelecom licenţa de comunicaţii mobile în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz.



Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii a acordat ieri companiei Romtelecom licenţa de comunicaţii mobile în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz.

Operatorul a achitat către bugetul de stat echivalentul în lei a un milion euro, reprezentând taxa de licenţă, câştigată pe data de 8 septembrie. De asemenea, Autoritatea Naţională de Comunicaţii a analizat şi respins ca nefondate contestaţiile formulate de Saudi Oger şi Tactical Networks în privinţa modului în care au fost evaluate ofertele depuse la licitaţie.

Analizarea contestaţiilor a fost realizată de către o comisie special desemnată în acest scop, ai cărei membrii au fost alţii decât cei ai comisiei care a evaluat ofertele. Acordată pentru o perioadă de 10 ani, licenţa va permite Romtelecom să construiască, să deţină şi să opereze o reţea cu tehnologie de bandă largă, precum şi să ofere servicii de bandă largă către consumatori. ANC va face prima evaluare a acoperirii geografice asumate prin ofertă de Romtelecom la data de 31 decembrie 2010, urmând încă două faze de dezvoltare a reţelei care vor fi evaluate la 30 iunie 2012 şi 31 decembrie 2013.

În instanţă

Operatorii Vodafone, Orange, Telemobil şi RCS&RDS au constestat în instanţă participarea Romtelecom la această licitaţie. Între timp, dosarul s-a mutat de la Curtea de Apel la Curtea Constituţională.

Întrebaţi în legătură cu eventualitatea unei decizii favorabile celor 4 operatori, oficialii ANC ne-au oferit următorul răspuns: “Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii se va supune deciziei instanţei şi va lua măsurile necesare pentru respectarea acesteia atunci când ea se va pronunţa”.

Potrivit reprezentanţilor operatorului, Romtelecom va lansa până la finele acestui an servicii de comunicaţii mobile, în baza licenţei cîştigate.

×
Subiecte în articol: IT romtelecom