x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget TELECOMUNICATII

TELECOMUNICATII

de Marina Constantinoiu    |    16 Noi 2006   •   00:00
TELECOMUNICATII

Dupa ce si-a asumat lansarea modelului RAZR pe piata, Motorola a inteles, cu siguranta, ce inseamna pretentiile clientului. Putini sunt aceia care mai accepta vreun Motorola cu o grosime de peste 12 mm si o altfel de tastatura decat cea promovata de RAZR. Pretentiile clientilor au fost cheia crearii noului MOTOKRZR, mai mult ca sigur.

Motokrzr, eleganta si finete

Dupa ce si-a asumat lansarea modelului RAZR pe piata, Motorola a inteles, cu siguranta, ce inseamna pretentiile clientului. Putini sunt aceia care mai accepta vreun Motorola cu o grosime de peste 12 mm si o altfel de tastatura decat cea promovata de RAZR. Pretentiile clientilor au fost cheia crearii noului MOTOKRZR, mai mult ca sigur.
ASEMANARI. Asa a rezultat noul KRZR K1, un telefon care seamana mult cu anterioarele V3 sau V3i, dar este ceva mai mic: este nu numai plat, precum inaintasele sale, dar si mai ingust (42 mm latime, fata de 54 mm pentru V3). Este perfect manevrabil, chiar si de cele mai delicate maini de domnisoara. De altfel, cu siguranta doamnele si domnisoarele sunt publicul-tinta al celor de la Motorola, prin noul KRZR.
DOTARI. Un telefon cu dotari similare cu cele ale lui V3i (memorie extensibila, MP3/AAC/AAC+ player, inregistrare vocala, finisare de top, format compact, foto apelant, quadband, port USB, bluetooth, WAP 2.0/xHTML, SMS, MMS, E-mail, Instant Messaging), dar cu o camera foto de 2 megapixeli (fata de 1,3 ale lui V3i). Nici KZRZ nu are un radio FM, dar nici UMTS, ceea ce l-ar putea dezavantaja in lupta cu concurenta. Ce nu-l dezavantajeaza sigur este designul, cu mentiunea ca suprafata lucioasa, care da impresia de oglinda a clapetei, este un adevarat magnet pentru amprente si chiar zgarieturi. La telefonul pe care l-am avut in teste nu m-a impresionat gama destul de restransa de tonuri, teme si imagini de fundal. Dar vorbim despre polifonie si despre o redare impecabila (clara si puternica) a sunetelor, ce-i drept!
ALBASTRU COBALT. Agenda telefonica este generoasa (1.000 de contacte, cu cate 20 de campuri), bateria este de tip Li-Ion 700 mAh, oferind un timp de convorbire de circa 6 ore si un stand-by de pana la 300 de ore (dupa cum asigura producatorul).
Display-ul pare mai stralucitor, rezolutia de 176X220 de pixeli si cele 265.000 de culori inghesuindu-se pe o suprafata de 30X37 mm. Memoria interna a telefonului este de 20 MB, dar poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD (TransFlash). La capitolul culoare sta foarte bine: producatorul il ofera in doua variante: albastru cobalt (de departe cea mai atractiva) si argintiu. Este foarte probabil ca producatorul sa lanseze si alte variante de culori, in functie de succesul pe care-l va avea telefonul pe piata, asa cum a mai procedat Motorola si cu V3.

Nokia 5300 Xpress Music, cutiuta muzicala

Finut, usurel (106 g), slide, usor de manevrat si mai ales cutie muzicala: cam asta ar fi, in cateva cuvinte, descrierea noului Nokia 5300 Xpress Music. In doua combinatii de culori: alb/rosu si alb/albastru, noul Nokia atrage in primul rand domnisoarele, putand, la o adica, fi folosit pe post de aspirator de… domnisoare. In plus, si pretul pare ceva mai prietenos decat al altor telefoane care ofera optiuni similare.
Prima concluzie pe care am putut-o trage la testarea telefonului a fost ca are un meniu si un design prietenoase, un sunet clar si puternic, precum si o camera foto de 1,3 megapixeli. Nu lipseste memory slot-ul (telefonul suporta un card de 2GB!!!), astfel incat pot fi stocate 1.500 de melodii, in functie de capacitatea cardului de memorie utilizat.
Prietenos. Demn de notat ca manevrarea este facila, putand fi efectuata cu o singura mana, plus ca multe dintre functiile telefonului pot fi accesate si fara a deschide aparatul. Pentru o femeie, accesarea tastaturii de pe partea frontala stanga destinata functiilor audio este simpla. Unii barbati s-au plans ca tastele sunt mult prea subtiri si, deci, contactul se face destul de greu. Diplay-ul QVGA are 262.144 de culori si o rezolutie 320X240 pixeli.
Dotari. Confortabila este si agenda cu 1.000 de contacte, fiecare cu cate cinci campuri. Contactele pot fi organizate in grupuri si pot avea atasat foto ID. Ciudat este ca, pentru un telefon "music", dotarea cu sunete polifonice nu e bogata. Oferta telefonului nu se opreste aici. El mai este dotat si cu modul "vibratii", mesagerie text si multimedia, voice recorder, e-mail si instant messaging, alarma, calendar, to-do-list, notepad, calculator, cronometru, bluetooth, infrarosu si port mini-USB, PC Sync. Player-ul suporta formate mp3, AAC, ACC+ si WMA. Camera foto realizeaza imagini JPEG, in sase rezolutii: 1280 X 1024; 1290 X 960; 800 X 600; 640 X 480; 320 X 240 si 160 X 120.
Videorecorder-ul realizeaza filme in doua rezolutii (176X144 si 129X96), cu sunet. Telefonul poate fi personalizat cu o larga varietate de screensavere, wallpapere, teme, culori, animatii, sunete. Durata bateriei telefonului avut in teste a fost de 3 ore in convorbire, cu un stand-by promis de producator de 9 zile.

×