x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicatii - Lansare comerciala 3G

Telecomunicatii - Lansare comerciala 3G

26 Apr 2005   •   00:00

O data cu lansarea comerciala de catre Connex a telefoniei 3G in Romania, oferta terminalelor cu capabilitati specifice acestei retele s-a imbogatit cu inca un exemplar: Motorola V975.



  • de ALEXANDRU RADESCU

  • Acest model include functia de videoconferinta in ambele sensuri, camera VGA cu zoom 4X, streaming audio si video, descarcarea si redarea de fisiere multimedia, memorie extinsa. Aceste documente pot fi trimise si altora, prin transfer de date in banda larga cu o viteza de pana la 384 kbps.

    "Faptul ca Romania beneficiaza de o mare oferta din punct de vedere al tehnologiilor de comunicatii mobile (GSM, CDMA, EDGE, UMTS) este un mare avantaj pentru utilizatori", a declarat Greg Estell, general manager Europe Motorola. Daca in 2003, in Europa se inregistrau un milion de utilizatori 3G, iar in 2004, 7 milioane, oficialii Motorola se asteapta ca pana la sfarsitul acestui an numarul de utilizatori sa ajunga la 20 de milioane.

    Romania este a doua tara din Europa Centrala si de Est, dupa Slovenia, care beneficiaza de telefonia 3G. Connex a lansat acest serviciu la jumatate lunii aprilie. In oferta operatorului de telefonie mobila se afla cinci terminale: Motorola V975, Nokia 6630 Nokia 6680, Sony Ericsson Z800 si Samsung Z130, ultimele trei modele urmand a fi lansate in curand.

    ×
    Subiecte în articol: IT