x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Teletrans în bandă largă naţională

Teletrans în bandă largă naţională

21 Apr 2009   •   00:00

Teletrans, filială a companiei Transelectrica, va pune la dispoziţia Ministerului Comunicaţiilor propria infrastructură de telecomunicaţii, pentru a fi integrată în sistemul naţional de comunicaţii vizat de strategia de broadband a României pentru perioada 2009-2015.



"Reprezentanţii Teletrans s-au arătat deschişi către o colaborare cu Ministerul Comunicaţiilor, acceptând să pună la dispoziţie infrastructura proprie de telecomunicaţii pentru a fi integrată în sistemul naţional de comunicaţii vizat de strategia de broadband", a declarat Ministerul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

Ministrul Sandu s-a întâlnit cu directorul general al Teletrans, Horia Hăhăianu, cei doi semnând un protocol pentru încheierea unui acord de colaborare.

Totodată, s-a stabilit crearea unui grup de lucru comun care să stabilească detaliile şi modalitatea prin care Teletrans va contribui la implementarea strategiei de broadband.

Înfiinţată în anul 2002 ca furnizor de servicii de comunicatii şi IT pentru Transelectrica, Teletrans are una dintre cele mai întinse reţele de comunicaţii prin fibră optică din România, cu o lungime de aproximativ 9.000 de kilometri.

Aplicarea strategiei de dezvoltare a comunicaţiilor electronice în bandă largă (de mare viteză) pentru perioada 2009-2015 are ca principal obiectiv creşterea ratei de penetrare a conexiunilor de acest tip la 40% în 2010, şi la 80% în 2015, şi presupune fonduri de 70 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: IT