x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tim Cook către angajaţii Apple: Mulţumesc pentru sprijin, decriptarea iPhone-ului ar putea fi un precedent periculos

Tim Cook către angajaţii Apple: Mulţumesc pentru sprijin, decriptarea iPhone-ului ar putea fi un precedent periculos

22 Feb 2016   •   20:37
Tim Cook către angajaţii Apple: Mulţumesc pentru sprijin, decriptarea iPhone-ului ar putea fi un precedent periculos

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a trimis un mesaj electronic angajaţilor companiei, în care le vorbeşte despre poziţia adoptată faţă de cererea Biroului Federal de Investigaţii (FBI) de punere în aplicare a ordinului judecătoresc pentru decriptarea iPhone-ului unuia din atacatorii de la San Bernardino.

În mesajul transmis, Tim Cook le-a mulţumit tuturor angajaţilor Apple pentru sprijinul exprimat, dar şi utilizatorilor produselor mobile ale companiei, care au trimis la rândul lor mesaje de susţinere pentru conducerea Apple, cerându-le să nu cedeze cererii FBI, scriu theverge.com şi Buzzfeed.com.

''Un veteran cu 30 de ani în slujba armatei americane ne-a scris următoarele - La fel ca libertatea mea, voi considera întotdeauna propria intimitate ca o comoară'', a scris Tim Cook în mesajul trimis angajaţilor companiei, incluzând unul din mesajele de sprijin primit de Apple de la clienţii companiei.

''Cererea exprimată în ordinul respectiv ar putea stabili un precedent periculos care ameninţă libertăţile civile ale fiecărui cetăţean'', a mai scris Cook în mesajul către angajaţii Apple, menţionând totodată că oamenii au încredere că Apple le protejează datele, iar acele informaţii reprezintă o parte importantă a vieţii fiecăruia. ''Apple este o companie americană unică şi nu îi este la îndemână să fie de cealaltă parte faţă de poziţia guvernului într-un caz care priveşte drepturi şi libertăţi civile pe care guvernul trebuie să le protejeze'', a mai transmis Tim Cook.

Şeful Apple a lansat o propunere pentru rezolvarea acestei chestiuni: guvernul federal să îşi retragă cererea şi, după cum au propus unii membri ai congresului american, să fie formată o comisie de experţi în informaţii de securitate naţională, tehnologie şi libertăţi civile care să dezbată implicaţiile privind aplicarea legii, securitatea naţională, intimitatea şi libertăţi personale, conform theverge.com. Tim Cook a transmis că Apple este dispusă să participe la această dezbatere.

×
Subiecte în articol: tim cook decriptare iphone fbi