x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Toshiba a anunţat că va vinde in acest an acţiuni în valoare de cinci miliarde de dolari

Toshiba a anunţat că va vinde in acest an acţiuni în valoare de cinci miliarde de dolari

de Cristian Ionescu    |    27 Mai 2009   •   00:00

Grupul japonez Toshiba a anunţat că va vinde, în acest an, acţiuni şi obligaţiuni în valoare de cinci miliarde dolari pentru a-şi consolida capitalul.

Compania a strâns deja 289,7 miliarde yeni (trei miliarde dolari) prin cea mai mare emisiune de acţiuni efectuată în ultimii opt ani de o companie nefinanciară din Japonia şI a vândut 870 milioane de acţiuni la un preţ de 333 de yeni (aproximativ 3,5 dolari) pe unitate. Fondurile obţinute vor fi investite în dezvoltarea uzinelor pentru îmbunătăţirea competitivităţii pe piaţa chip-urilor de memorie utilizate pe camerele digitale şi telefoane mobile.

Toshiba a încheiat trimestrul ianuarie-martie, ultimul al anului fiscal 2008/2009, cu o pierdere operaţională de 74 miliarde yeni (744 milioane de dolari), faţă de un profit net de 115,7 miliarde yeni în perioada similară a anului anterior.

Compania anticipează un profit operaţional de 100 miliarde yeni (un miliard de dolari) pentru anul fiscal 1 aprilie 2009 - 31 martie 2010, care ar trebui să fie influenţat pozitiv de un program amplu de restructurare, care are ca scop reducerea costurilor cu trei miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: IT miliarde dolari