x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tranziţia la televiziunea digitală, la toamnă

Tranziţia la televiziunea digitală, la toamnă

de Cristian Ionescu    |    01 Iul 2009   •   00:00

Tranziţia la televiziunea digitală nu poate începe prin licitaţia ANCOM de la 1 august din cauza Senatului, care a amânat ieri modificarea Legii audiovizualului, până la toamnă.



Proiectul de lege de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 181/2008 pentru modificarea legii audiovizualului nu a intrat ieri, pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a plenului Senatului, înainte de vacanţa parlamentară, fiind amânat pentru sesiunea din toamnă.

"Amânarea proiectului de modificare a Legii audiovizualului pentru sesiunea parlamentară de toamnă amână implicit digitalizarea în România. Am fi putut face primul pas concret în această vară, respectiv atribuirea de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a primelor două multiplexuri digitale în care CNA ar fi putut repartiza televiziunile cu acoperire naţională. Acum totul se amână, nu se ştie până când, în condiţiile în care România este oricum ultima ţară din acest proces european care este digitalizarea", a declarat Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului.

CNA şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA) au făcut, luni, apel la Senat să adopte legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 181/2008 pentru modificarea legii audiovizualului, legislaţia audiovizuală din România nemaifiind în conformitate cu directivele Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: IT