x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un nou motor de cautare: Cuil

Un nou motor de cautare: Cuil

28 Iul 2008   •   00:00
Un nou motor de cautare: Cuil

Cuil, este un proiect care urmăreşte introducerea de noi tehnologii, menite să modifice dinamica unei căutări pe internet, domeniu dominat în prezent de Google.



Foşti specialişti ai Google au anunţat, duminică, lansarea unui nou motor de căutare denumit Cuil, în încercarea de a depăşi ca mărime actualul lider din acest domeniu, însă echipa Programul Cuil Inc (pronunţat "cool"), care poate fi accesat la adresa http://www.cuil.com, oferă noi servicii de căutare, iar reprezentanţii companiei susţin că poate accesa mai rapid decât Google arii mai vaste de internet, generînd mai multe trimiteri pentru o căutare.

Specialiştii care au creat noul program susţin că acesta nu se limitează la metodele clasice de căutare care vizează adresa şi traficul unei pagini de internet, ci analizează contextul fiecărei pagini şi conceptele pe care utilizatorii de internet le utilizează pentru căutările lor.

"Descoperirile importante pe care le-am făcut în tehnologia de căutare ne-au permis să indexăm o arie mai largă a inernetului şi să punem aproape întregul Web la îndemâna utilizatorilor noştri", a declarat directorul executiv al Cuil, Tom Costello.

Danny Sullivan, specialist Web şi redactor-şef al Search Engine Land, este de părere că motorul Cuil încercă să exploateze nemulţumirile pe care utilizatorii le au faţă de Google, faptul că acesta îşi propune să realizeze prea mult, că rezultatele căutărilor afişează în primul rând pagini de internet populare şi că se bazează prea mult pe unele pagini de internet, precum Wikipedia.

"Este momentul potrivit pentru un competitor", a declarat Sullivan, "dar să fii rivalul Google este încă o sarcină dificilă, lucru de care s-au convins şi cei de la Microsoft".

×
Subiecte în articol: IT