x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un nou tip de semnatura

Un nou tip de semnatura

31 Mai 2004   •   00:00

Guvernul a aprobat un proiectul de lege privind marca temporala.

Aceasta este un sigiliu electronic cu indicatii de timp, aplicat peste un document. Tehnic spus, este o semnatura electronica ce contine date in forma electronica sau amprenta acestora, data, ora si minutul specificate, furnizate digital, precum si semnatura electronica extinsa a furnizorului de servicii de marcare temporala.

Programul certifica existenta documentului electronic prezentat la data si ora mentionate in marca temporala. Cu 30 de zile inainte de inceperea activitatilor legate de emiterea marcilor temporale, persoanele care intentioneaza sa furnizeze servicii de marcare temporala au obligatia de a notifica data inceperii acestor activitati. De asemenea, acestia au obligatia de a comunica autoritatii o serie de informatii si documente precum: rezultatele auditului cu privire la sistemul informatic destinat crearii marcii temporale, efectuat de catre o echipa formata din personal independent, specializat si atestat; certificatul calificat pe baza caruia se va putea verifica semnatura asupra marcii temporale si politica referitoare la protectia datelor cu caracter personal care sa fie conforma cu legislatia romana in vigoare. (Alexandru Radescu)

Securitate

Orice sistem care creeaza marca temporala trebuie sa produca un registru operativ pe un suport nereinscriptibil, in care sunt automat inregistrate evenimentele. Astfel, orice anomalie sau tentativa de intruziune care poate sa modifice functionarea sistemului referitor la inregistrarea corecta a datei, sa fie inregistrata in registrul operativ si sa determine "pornirea alarmei" si blocarea accesului la sistem.
×
Subiecte în articol: IT