x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un om din şapte are smartphone

Un om din şapte are smartphone

de Alexandru Radescu    |    17 Oct 2012   •   18:34
Un om din şapte are smartphone

Moment istoric pentru industria comunicaţiilor mobile: peste 1 miliard de smartphone-uri sunt în uz pe piaţa globală. Cu alte cuvinte, un om din şapte este utilizator de telefoane inteligente. Desigur, este vorba de o medie, în condiţiile în care sunt utilizatori care folosesc două sau chiar trei telefoane mobile iar în unele zone de pe glob, tehnologia este încă un subiect dezbătut în jurul focului.

Pragul a fost depăşit în trimestrul trei al anului şI reprezintă o creştere de 47% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului de piaţă întocmit de Strategy Analitics şI citat de Bloomberg. Cum utilizarea smartphone-urilor se extinde rapid şI pe pieţele emergente, analiştii estimează că pragul următorului miliard va fi atins în mai puţin de trei ani. Evident, principalele ţinte vizate sunt Africa, India şI China.

De altfel, boom-ul smartphone-urilor a fost evidenţiat începutul anului. Studiile de piaţă  din primul trimestru arătau că in 2011 s-au vândut mai multe smartphone-uri decât computere personale, respectiv 488 de milioane de smartphone-uri şi 415 milioane de PC-uri.

Dacă apariţia primelor telefoane mobile inteligente este disputată de mai multe companii (Motorola, Nokia etc.), revoluţia smartphone se datorează spiritului vizionar al lui Steve Jobs: modelul iPhone, ajuns acum la versiunea cu numărul 6. Pe de altă parte, supremaţia de piaţă (unităţi vândute, cotă sistem de operare) o deţine Google cu  platforma sa Android instalată pe sute de modele de smartphone-uri şI ajunsă acum la versiunea 4.1 (Jelly Bean).

×
Subiecte în articol: smartphone