x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un român speculează moartea lui Steve Jobs cu o înşelătorie pe Facebook

Un român speculează moartea lui Steve Jobs cu o înşelătorie pe Facebook

de Maria Ioana    |    Cristian Ionescu    |    10 Oct 2011   •   15:22
Un român speculează moartea lui Steve Jobs cu o înşelătorie pe Facebook

Deja o practica arhicunoscuta, in randul celor care profita de pe urma mortii unor oameni cu nume sonore, spam-ul cu tot felul de oferte incredibile nu l-a ocolit nici pe Steve Jobs. Cea mai recenta inselaciune are ca subiect urmatorul mesaj: "In memoria lui Steve Jobs, Apple Romania a decis sa acorde 1000 Iphone 4S gratuit" si este propagat in reteaua de socializare Facebook.

Pe langa continutul infiorator de agramat al site-ului, in josul paginii troneaza cu scris mic "site-ul nu este firma in sine, este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Ne pare rau pentru moartea celebrului Steve Jobs". Adica moartea unui om a devenit un pamflet. Mai mult, site-ul pare a fi inregistrat de un roman, pe numele "Mihaita Boss", cu adresa in Bucurestii noi, strada Frunzei Nr. 43.

Evident, informatie falsa. Lucru curios, avand in vedere ca respectivul, pentru a inregistra site-ul respectiv, era nevoit sa ofere informatii de contact reale, cum ar fi cele de plata.

Odata cu inscrierea sau participarea intr-un astfel de concurs, datele personale va sunt in pericol, fiind la discretia infractorilor informatici. De asemenea, apasand "like", cresteti involuntar increderea celui pe care-l propagati, datorita numarului mare de utilizatori participanti. Mai mult, atacatorul poate sa si monetizeze traficul creat de propagarea site-ului in diferite medii virtuale. In niciun caz nu veti castiga vreun dispozitiv Apple gratis. Cel mult va veti trezi cu contul suspendat, Facebook si alte retele virtuale avand o politica destul de stricta privind spam-ul.

Nu accesati link-ul, nu-l propagati in niciun mediu virtual si nu completati niciun formular care presupune castigul oricarui dispozitiv Apple, gratis. Raportati orice fel de mesaj asemanator administratorilor retelelor sociale in care a fost propagat sau autoritatilor competente.

La ora publicarii acestui articol, peste 1200 de persoane au cazut in plasa infractorilor informatici. Site-ul a devenit activ ieri, 9 octombrie 2011.

×