x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Anunț important pentru posesorii de iPhone. Următorul update iOS ne va anunța dacă telefonul ne este SUPRAVEGHEAT

Anunț important pentru posesorii de iPhone. Următorul update iOS ne va anunța dacă telefonul ne este SUPRAVEGHEAT

03 Mar 2016   •   16:48
Anunț important pentru posesorii de iPhone. Următorul update iOS ne va anunța dacă telefonul ne este SUPRAVEGHEAT

Monitorizarea telefoanelor mobile este un subiect fierbinte la momentul de față și, aparent, Apple vrea să facă un pas în față și să le ofere utilizatorilor mai multă transparență.

Potrivit metro.co.uk, următorul update, iOS 9.3, va trimite mesaje posesorilor de iPhone pentru a-i anunța dacă sunt supravegheați.

Astfel, pe ecranul blocat al telefonului se va putea citi: „acest iPhone este administrat de organizația din care faceți parte”, urmat de un mesaj detaliat în care se precizează că supervizorul are posibilitatea să monitorizeze traficul de internet și să localizeze device-ul.

La momentul de față nu este clar dacă serviciul va funcționa pentru toate tipurile de supravegheri, dar va putea fi folosit pentru device-urile cumpărate de companii și înregistrate într-un sistem special Apple.

Cu toate acestea, posesorii telefoanelor monitorizate nu vor putea bloca supravegherea, mesajul având doar rolul de a atrage atenția.

Informațiile sunt dezvăluite în timpul confruntării în instanță între Apple și FBI, care cere decriptarea iPhone-ului teroristului responsabil pentru atacul de la San Bernardino, care a avut loc anul trecut.

 

×
Subiecte în articol: iphone ios update supraveghere monitorizare