x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vânzările reţelei Depozitul de Calculatoare au scăzut cu 40% în primul semestru

Vânzările reţelei Depozitul de Calculatoare au scăzut cu 40% în primul semestru

de Cristian Ionescu    |    30 Iun 2009   •   00:00

Romsoft, administratorul reţelei de magazine IT Depozitul de Calculatoare, a înregistrat în primul semestru o scădere cu 40% a cifrei de afaceri, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, a declarat directorul general al companiei, Adrian Furnică.



"În primele şase luni, care generează 30-40% din afacerile anuale, avem o scădere de 40%. Pentru întregul an estimăm o scădere însă nu putem aprecia cu cât. Anul trecut afacerile noastre au ajuns la circa 42 milioane euro. Pentru semestrul doi, nu pot spune care va fi evoluţia", a declarat Furnică.

Potrivit lui Furnică, în ultimele trei luni, compania nu a mai închis magazine, doar le-au relocat, iar vânzările online ale companiei au reprezentat 15-20% din totalul afacerii.

"Primele magazine am început să le închidem în septembrie. Acum avem 70 de locaţii, după ce anul trecut reţeaua de retail număra 105 magazine. În aceste condiţii, compania şi-a redus numărul angajaţilor de la 710 în septembrie anul trecut la 460 în prezent", a adăugat Furnică.

În iunie, s-a înregistrat o majorare a vânzărilor faţă de luna precedentă, aceasta fiind prima creştere de la debutul crizei, şi estimează că în august trendul va fi mai mare.

"Piaţa a început să se aşeze. Au fost multe ieşiri de pe piaţa IT, mai ales companii locale sau zonale. Am ieşit din multe oraşe, am renegociat chiriile şi am obţinut la toate o reducere medie de 30%. În prezent am redus numărul furnizorilor la mai puţin de jumătate faţă de numărul iniţial", a precizat directorul general al companiei.

El a adăugat că un grup IT, cu activitate în Europa de Est, s-a arătat interesat de preluarea DC. "Suntem deschişi la discuţii, am avut o tatonare din partea unui grup, dar nu ştim dacă se va definitiva", a mai spus Furnică.

×
Subiecte în articol: IT