x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum să (video)proiectezi de pe iPhone sau iPad

Cum să (video)proiectezi de pe iPhone sau iPad

de Alexandru Radescu    |    04 Iul 2013   •   15:47
 Cum să (video)proiectezi de pe iPhone sau iPad
Sursa foto: BenQ proiector

Există producători telecom care au îndrăznit să scoată pe piaţă modele smartphone capabile şi de videoproiectie. Nu sunt tocmai terminale business de vârf, dar dacă se iveşte ocazia unei prezentări ad-hoc, ar fi utile la faţa locului.

Ce-i drept, nici produse de referinţă precum iPhone sau iPad nu au integrată tehnologia de proiectie video, dar există electronice care facilitează acest lucru, fără cabluri.

BenQ a lansat în România trei modele de proiectoare ce redau imagini direct de pe iPhone sau iPad, fără a mai fi nevoie de legarea proiectorului printr-un cablu de semnal, datorită tehnologiei Wireless Display.

Conectarea este realizată cu ajutorul dispozitivului USB wireless, adaptor ce este disponibil la modelele MX661/MX662/MW663. Noile proiectoare au rezoluţii XGA şi WXGA cu o luminozitate de 3000 ANSI Lumeni (MX661/MW663) şi 3500ANSI Lumeni pentru (MX662) şi un hiper-contrast de 13.000:1.

Noile modele de proiectoare încorporează amplificatoare audio pentru redarea semnalului în difuzoarele proprii, chiar şi în timp ce se află în modul Stand By, funcţie ce oferă posibilitate de a asculta semnal audio dintr-o sursă audio externă MP3 Player, CD/DVD player, tabletă, smartphone, notebook sau PC, fără să fie necesară pornirea proiectorului, făcându-se astfel economie de curent.

Prin USB Display, proiectarea este posibilă şi pentru notebook sau PC ( conectare "plug&play" a cablului USB).

Din dotări nu lipseşte nici tehnologia SmartEco, ce asigură un consum de energie pe lampă redus cu până la 70% şi o durată de viaţă a lămpii de aproximativ 6.500 de ore pentru modelele MX661/MW663 şi 6000 de ore în cazul MX662. Modul SmartEco ajustează puterea lămpii în funcţie de conţinutul imaginii proiectate pentru maximizarea economiei de energie.

Proiectoarele BenQ MX661/MX662/MW663 sunt disponibile pe piaţă la preţuri care încep de la 2900 lei.

×
Subiecte în articol: proiectare ipad iphone benq