x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vodafone a reciclat 8.000 de telefoane mobile

Vodafone a reciclat 8.000 de telefoane mobile

de Alexandru Radescu    |    16 Iun 2009   •   00:00

Vodafone România a colectat şi reciclat două tone de telefoane şi accesorii, de la lansarea programului de reciclare, în martie 2007.



Cele două tone de material reciclabil au inclus un numar total de peste 8.000 de telefoane, dintre care 3.633 au fost colectate în perioada martie 2008 – martie 2009.

Dintre modelele de telefoane mobile colectate în ultimul an cele mai multe au fost Nokia 5110,  Motorola T192, Erricson a2628s sau Sony Ericsson T630.

Din numărul total de telefoane colectate în magazinele Vodafone de la debutul programului, 48% au fost recondiţionate pentru a fi reutilizate în ţări în curs de dezvoltare.

Telefoanele care nu au putut fi reparate au fost dezmembrate iar materialele componente au fost recuperate şi refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, în industria telecom sau în alte industrii, printr-un proces de reciclare ce se derulează în afara României.

Telefoanele mobile şi accesoriile colectate sunt trimise periodic catre Regenersis Plc, compania cu care Vodafone colaborează la nivel internaţional pentru reciclarea dispozitivelor uzate.

Cele mai multe terminale au fost adus în magazinele Vodafone din Brasov, Bucureşti, Pitesti, Alba-Iulia si Satu-Mare.

×
Subiecte în articol: IT