x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vodafone s-a plâns lui Boc de amenda aplicată de Consiliul Concurenţei

Vodafone s-a plâns lui Boc de amenda aplicată de Consiliul Concurenţei

04 Mar 2011   •   15:40

Reprezentanţii operatorului de telefonie mobilă Vodafone au ridicat problema amenzii stabilite de Consiliul Concurenţei în discuţia avută, azi, la Guvern, cu premierul Emil Boc, spunându-i acestuia că, în opinia companiei, decizia este exagerată şi că o vor contesta în instanţă.

Premierul Emil Boc şi reprezentanţii Vodafone au avut la Palatul Victoria, o întâlnire al cărei principal subiect a fost legat de planurile de investiţii ale companiei în România. Din partea Vodafone au participat presedintele companiei, Vittorio Colao si presedintele filialei din Romania, Inaki Berroeta.

"Reprezentantii Vodafone au ridicat problema amenzii primite de la Consiliul Concurenţei si i-au spus premierului că, în opinia companiei, decizia este exagerată şi va fi contestată în instanţă", au arătat surse citate de Mediafax.

Potrivit acestora, premierul a luat notă de poziţia Vodafone, fără să răspundă.

În luna februarie, Consiliul Concurenţei a amendat Orange România şi Vodafone România cu 63 milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantă. Orange a fost amendată cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentând puţin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor în 2010.

Preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, a declarat atunci că aceasta este cea mai mare amendă decisă de instituţie de la înfiinţare şi că operatorii au dreptul să conteste în justiţie.

×