x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget XPERIA X1: Parte tactil, parte metalic

XPERIA X1: Parte tactil, parte metalic

de Vali Buga    |    05 Apr 2009   •   00:00
XPERIA X1: Parte tactil, parte metalic

Atunci când spui Windows Mobile, gândul te duce la numele unor producători taiwanezi sau coreeni. Acesta e unul dintre motivele pentru care am aşteptat cu nerăbdare ocazia de a testa Xperia X1, primul telefon WM al celor de la Sony Ericsson.

De la început am remarcat că telefonul este mai mic decât pare în pozele de pe net, stând bine în mână, chiar cu tastatura glisată. Carcasa în mare parte metalică (cu faţa nichelată şi capacul bateriei mat) dă senzaţia de rezistenţă, dar rămâne stilată datorită finisajelor atente.

Sub ecranul de 3 inci, în jurul joystickului optic şi al butoanelor de navigare, se găsesc dispuse în x tastele de selecţie, de iniţiere şi respingere apel precum şi tasta "panel" care permite un acces rapid la funcţiile de navigare pe net sau la aplicaţiile multimedia. Tastele numerice se accesează prin apăsarea butonului de funcţii ceea ce este un pic incomod, un alt minus fiind şi lipsa săgeţilor de navigare.

Pentru că nu dispune de accelerometru, pentru a trece ecranul în mod landscape este necesară deschiderea tastaturii, existând însă şi o setare permanentă în meniu pentru acest lucru.

APTITUDINI. Aplicaţiile din suita Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) sunt şi ele extrem de utile alături de Adobe Reader. Receptorul GPS încorporat dispune de tehnologie A-GPS care face mai rapidă localizarea pe hartă în condiţii de semnal slab, pentru navigare existând preinstalat Google Maps. Camera foto de 3,2 MP se descurcă mulţumitor la lumina zilei, pozele de interior însă ies foarte întunecoase, blitzul cu led încorporat fiind nefolositor.

Bateria de 1500 mAh a ţinut aproximativ două zile în condiţiile unei exploatări intense, dar în momentul descărcării complete a fost necesar ca telefonul să fie lăsat o vreme la încărcat înainte de a putea fi pornit din nou.

Caracteristici:
MUFA AUDIO JACK: de 3,5 mm care permite cuplarea unor modele de căşti de calitate
PROCESOR: de 528 MHz
CALENDARUL: este uşor de utilizat, uneori fiind însă necesară folosirea stylusului din dotare.
REŢEA HSDPA: 7.2 Mbs, dar asigură şi conectivitate Wi-Fi şi EDGE
SISTEM DE OPERARE: Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional

×
Subiecte în articol: gadget