x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget YouTube şi Universal Music Group lansează un nou site de videoclipuri muzicale - Vevo

YouTube şi Universal Music Group lansează un nou site de videoclipuri muzicale - Vevo

10 Apr 2009   •   00:00

Platforma video YouTube şi compania de producţie muzicală Universal Music Group au semnat un parteneriat pentru lansarea unui nou site specializat în videoclipuri muzicale, numit Vevo, informează AFP.



Noul site va permite platformei YouTube, deţinută de compania Google, să atragă mai mulţi advertiseri şi să îşi îmbunătăţească relaţia cu Universal Music Group, filială a grupului francez Vivendi.

Universal Music Group va împărţi cu YouTube veniturile din publicitate şi va furniza conţinuturile, în timp ce populara platformă video va furniza tehnologia.

Lansarea site-ului Vevo este prevăzută pentru anul acesta, însă nu a fost fixată o dată precisă.

"Vevo va fi o platformă online de muzică de foarte bună calitate, dedicată consumatorilor, advertiserilor şi deţinătorilor de conţinuturi, care va îmbina arhiva muzicală a Universal Music Group cu tehnologia şi comunitatea de utilizatori ale YouTube", se arată într-un comunicat semnat de oficialii ambelor companii, care sunt de părere că Vevo va avea, încă de la lansare, un trafic mai mare decât orice alt site de muzică.

Fiecare utilizator care va căuta un videoclip pe YouTube va fi redirecţionat către noul site. Universal Music Group este deja difuzorul celor mai populare conţinuturi de pe YouTube, înregistrând peste 3,5 miliarde de pagini vizionate.

Videoclipurile Universal Music Group sunt printre cele mai populare de pe platforma YouTube, însă difuzarea lor pe acest site a provocat disensiuni între unii producători de muzică.

Astfel, Warner Music Group a decis, în decembrie 2008, să îşi retragă toate videoclipurile de pe site, în urma eşecului discuţiilor cu YouTube privind acordarea licenţei pentru aceste conţinuturi.

Potrivit companiei de cercetare de piaţă ComScore, YouTube a înregistrat pentru prima oară 100 de milioane de vizitatori în luna ianuarie.
Mediafax

×