x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Zune HD vs iPod Touch

Zune HD vs iPod Touch

de Alexandru Radescu    |    30 Mai 2009   •   00:00
Zune HD vs iPod Touch
Sursa foto: /

Microsoft nu abandonează piaţa player-elor media portabile şi anunţă un nou membru al familiei Zune. Un model cu conectivitate Wi-Fi şi browser optimizat pentru multi-touch, ieşire video HD, cu alte cuvinte, un concurent pentru iPod Touch de la Apple.



Că eşti Microsoft sau alt producător de MP3 playere, trebuie să ai şi curaj să mai lansezi un alt concurent pentru seria de iPod-uri de la Apple. Un raport de piaţă pe acest segment de piaţă, realizat de Piper Jaffray şi prezentat la începutul lunii aprilie, arăta că 86% din adolescenţii americani folosesc un anumit model de iPod. În acest context, Microsoft a prezentat în această săptămână noul Zune HD. Contactul cu publicul se va realiza la E3 (2-4 iunie), marele târg al industriei jocurilor video din Los Angeles.

Ce e nou?
În comunicatul oficial, Zune HD nu debutează cu detalii tehnice. Cei de la Microsoft au ales să vorbească mai întâi despre conectivitatea cu Xbox LIVE (17 milioane de utilizatori) pentru muzică şi conţinut video. Gadgetul asigură ieşire video HD, are un receiver radio HD (calitate mai bună şi informaţii despre artist). Totuşi, pentru a viziona conţinutul HD pe un ecran tv/monitor cu port HDMI, trebuie să mai cumpăraţi un doc. Are un ecran OLED de 3,3 inci (8,4 cm), cu format 16:9 (rezoluţie 480x272). Oficialii Microsoft nu au dorit să ofere pentru moment informaţii despre preţul de achiziţie.

CONCURENŢA
Până să lanseze Microsoft noul Zune, Apple a anunţat deja o nouă campanie "şcolară": reduceri substanţiale la familia iPod în clipa achiziţionării unui computer Macintosh. În ceea ce priveşte vânzările de iPod Touch în acest an, compania a anunţat un total de 3,2 milioane de unităţi în primul trimestru.

Acest gadget are un ecran mai mare decât Zune (3.5 inci) şi rezoluţie 480x320. Beneficiază de conectivitate Wi-Fi, interfaţă multi-touch, stocare 8/16/32 GB, dar nu şi radio.

×
Subiecte în articol: high-tech