x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Un explorator a descoperit că rechinii pot trăi în apele fierbinţi şi acide ale unui vulcan subacvatic (VIDEO)

Un explorator a descoperit că rechinii pot trăi în apele fierbinţi şi acide ale unui vulcan subacvatic (VIDEO)

13 Iul 2015   •   17:58
Un explorator a descoperit că rechinii pot trăi în apele fierbinţi şi acide ale unui vulcan subacvatic (VIDEO)

Oamenii de ştiinţă au rămas uimiţi după ce au descoperit că două specii de rechini înotau liniştiţi în apele fierbinţi şi acide ale unui vulcan subacvatic de lângă insulele Solomon.

Rechini ciocan au fost surprinşi de o cameră de luat vederi care a fost plasată în interiorul vulcanului, în ape deosebit de fierbinţi şi acide. Oamenii de ştiinţă au desoperit cu uimire cum mai mulţi rechini se învârteau în acel mediu neprielnic din interiorul vulcanului Kavachi.

Exploratorul Brennan Phillips a trimis pe fundul oceanului o cameră de luat vederi, dar nu se aştepta deloc să vadă imaginile care au fost înregistrate. Rechinii inotau în interiorul vulcanului, un loc care este mortal pentru cele mai multe vietăţi.

"Niciodată nu ştii ce ai să descoperi, mai ales atunci când este vorba de adâncimi mari. Cu cât te duci mai în adâncul oceanului cu atât mai straniu devine totul" a declarat Phillips.

Întâi a observat bibani şi meduze care se înotau liniştiţi, după care au apărut în cadrul camerei şi rechinii ciocan.

Exploratorul îşi doreşte să studieze acum acest fenomen pentru a înţelege ceea ce se întâmplă în acele ape fierbinţi şi acide cât cum de este posibil că existe viaţă în acele condiţii potrivnice.




×