Luni, 9 decembrie, apare cel de-al optulea volum al colecţiei Mari interpreţi de folclor, Ion Cristoreanu.
Nu a existat un alt cântăreț care să îmbine în el atâta naturalețe, atâta tonicitate, atâta optimism și, în același timp, atâta talent, atâta voce, atâta cunoaștere profundă a cântecului și, mai ales, a doinei, în special a celei din Banat. (...)
Peste tot pe unde mergea era primit și aplaudat și nu era lăsat să plece cu una cu două de pe scenă. Avea o forță și o putere de convingere extraordinare. Această îmbinare, de la năzuința unui băiat născut la țară, care a ajuns pe urmă, prin studiu, să aibă o voce – vocea dată de la mama lui, dată de Dumnezeu – pe care să și-o șlefuiască, să și-o întrețină atâția și atâția ani, pentru mine este un lucru aproape unic, dacă nu cumva – știu eu? – este un caz extraordinar.” (Constantin Arvinte, compozitor, dirijor și folclorist, în cadrul emisiunii “Tezaur folcloric”, realizată de Mărioara Murărescu)
Într-un interviu, Ion Cristoreanu spunea: “Eu cred că prima condiţie a unui cântăreţ, a unui adevărat cântăreţ, este să aibă glas. Cartea de vizită a unui cântăreţ este glasul. Pe urmă îi trebuie gust. Şi, nu în ultimul rând, să aibă
Seria “Mari interpreţi de folclor” cuprinde opt volume, cărţi însoţite de câte un CD audio şi reuneşte o serie de artişti valoroşi ai cântecului popular românesc: Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Drăgan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Răchiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu.