x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Bioterapia, adevăr sau minciună?

Bioterapia, adevăr sau minciună?

de Romulus Popescu    |    27 Ian 2012   •   21:00
Bioterapia, adevăr sau minciună?

Nu doresc sa scriu nimic de rau despre medicina alopata, caci ea este copilul adevaratei me­dicini practicate de la inceputurile omenirii, acea medicina a spiritului, a corpului energetic si abia apoi a corpului fizic. Nu scriu de rau, dar trebuie sa fac unele remarci. Cauzele afectiunilor apar mai intai in spirit si in corpul energetic ca apoi sa-si faca prezenta in corpul fizic. Daca se trateaza corpul fizic, asa cum se procedeaza in medicina alopata, se stopeaza de obicei un efect care, de multe ori, trebuie tinut in frau, cu medicamente, toata viata. Este ca si cand curge apa sub chiuveta de la o garnitura defecta. Multi pun un vas sub chiu­veta in care sa se stranga apa, care, apoi, de fiecare data, trebuie varsata pentru a nu se produce inundatii. Dar de ce nu se schimba garni­tura pentru a elimina cauza?

In medicina alopata afectiunile organelor au propriile denumiri, fiind tratate independent. In medicina traditionala, bazata pe bioterapie, pro­blema se pune holistic. Corpul este un angrenaj la care daca nu functioneaza o rotita sufera intre­gul. Daca un canal energetic este blocat el poate afecta functia mai multor organe simultan. Din punctul de vedere al medicinii moderne, in acel moment, se constata prezenta mai multor afectiuni. Prin bioterapie eliminandu-se blocajul energetic de pe acel canal sau meridian, toate organele care au suferit sunt realimentate cu energie, constatandu-se in ultima instanta disparitia tuturor afectiunilor. Deci, bolile constatate la acele organe sunt rezolvate in ansamblu. Astfel, se elimina cauzele si nu este nevoie sa fie stopate mereu efectele.

Daca s-ar asocia medicina moderna cu cea traditionala, castigul in starea de sanatate al oamenilor ar fi nebanuit de important, dar principalele criterii in rezolvarea sanatatii umane sunt din pacate de ordin financiar.
Medicina moderna a uitat ca scoala hipocra­tica descria examinarea afectiunilor, precum si refa­cerea echilibrului corpului tulburat de disfunctii, cu ajutorul mainilor. Chiar Hipocrat sustinea ca 'este foarte sanatoasa caldura pe care o emana mainile', atunci cand acestea sunt aplicate pe zonele afectate, ca, de altfel, mainile 'par a avea proprietati neobisnuite pentru a indeparta si a alunga durerea precum si diferitele impuritati'.

Iisus Hristos, a spus atunci cand o bolnava i-a atins, prin spate, marginea vesmantului sau: 'Cineva m-a atins pentru ca am simtit cum a iesit putere din mine'. El a grait discipolilor sai ca toti cei care cred in el 'isi vor pune mainile pe bolnavi si acestia se vor vindeca'.

Biserica, la inceputuri, aprecia in mod deosebit vindecarea sacramentala atribuita Sfantului Duh, exercitata prin folosirea mainilor sau prin apelarea la rugaciuni. Insa, Biserica Romei, cand a ajuns la putere, a considerat ca a vindeca prin calitati din afara normalului constituie erezie, acesta fiind monopolul religiei. Incepand din anul 314, a fost interzisa vindecarea cu ajutorul practicilor oculte, puterile vindecatorilor pagani fiind privite ca interventii diabolice. Chiar si uriasul progres al medicinii lui Hipocrat si Galenus a fost paralizat in Europa timp de aproape 1.000 de ani. Insa, din anul 1136 li s-a interzis slujitorilor bisericii orice activitate medicala.

Cu toate acestea, medicina energetica a traversat perioadele istorice supravietuind tuturor obstacolelor. Iata ca dupa atatea milenii se mai considera inca, de catre o mare parte dintre locuitorii lumii civilizate, ca a vindeca neconventional este un delict.

Dar, cine sunt cei care spun ca fac bioterapie, pentru ca nu toti fac ceea ce spun ca fac. Multi actioneaza cu buna credinta, fiind convinsi ca poseda capacitati curative. O calitate a acestora este aceea ca reusesc sa le transmita celor pe care considera ca ii trateaza, credinta si siguranta, ceea ce reprezinta intr-adevar o latura a procesului de insanatosire. Insa, foarte importanta este intesitatea transferului bioenergiei. Unii manifesta credinta ca este obligatorie tratarea celor aflati in suferinta caci, daca ar inceta sa mai trateze ar putea chiar ei sa se imbolnaveasca.

Se mai vehiculeaza ideea ca daca s-ar imbogati dupa urma unor astfel de tratamente si-ar putea pierde calitatile. La polul opus se afla cei care trateaza numai cu gandul la un castig banesc mai substantial, reducand pana la minim dorinta de a vindeca. Multi isi fac publicitate platita, prezentand rezultate false in bioterapia pe care considera ca o practica. Sursa de publicitate cea mai corecta, pentru aceia care au reale calitati, vine de la cei vindecati, acestia fiind purtatorii informatiilor despre calitatile reale bioterapeutice ale acestora. O majoritate covarsitoare o reprezinta, insa, cei care efectueaza bioterapii fara rezultate, cauza ce duce la neincrederea manifestata in aceste practici de medicina neconventionala.

Foarte multi dintre bioterapeuti se inconjoara de o atmosfera magica, isi atribuie calitati supranaturale, titluri extravagante. Tratamentele adevarate sunt simple. Insa, este foarte greu sa fii simplu si in acelasi timp sa obtii rezultate foarte bune. Un vindecator adevarat este constient de limitele sale, cunoaste factorii care contribuie la rezultate, influentand procesul vindecarii. El nu se considera infailibil, atotputernic. Nu recurge la ri­tualuri ciudate, iubeste ceea ce face si o face cu foarte mare seriozitate. Sedintele de bioterapie nu trebuie sa fie aplicarea mecanica a unor cunostinte acumulate in urma unor cursuri. Pentru aceasta este necesara intelegerea fenomenelor ce stau la baza acestei terapii.

Calitatile unui bioterapeut nu depind de sex sau varsta. Multi sustin ca au simtit calitatea de biote­rapeuti inca din copilarie, adolescenta, dar au inceput sa practice acest gen de terapie la maturitate. Exista si posibilitatea nasterii cu astfel de calitati, la persoanele care au un nivel spiritual inalt. Unora li se activeaza astfel de calitati in urma unor semne prevestitoare. Cei care aprecieaza ca au calitati de bioterapeuti prin mostenire, de fapt, au aceste calitati ale spiritului si au posibilitatea initierii, de la varste fragede, primite de la parintele respectiv. Altii, primesc initierea de la alte persoane initiate, intalnite in timpul vietii. Aceasta deschidere, asa-zisa paranormala, poate sa apara si in urma unor accidente, moarte clinica, boala grava, revelatie. Toate initierile duc la schimbarea filosofiei despre existenta, a ierarhiei valorilor.

De obicei, nivelul de pregatire, nivelul studiilor nu este unul superior la cei care efectueaza biote­rapii. Majoritatea dintre acestia n-au notiuni legate de anatomia si fiziologia corpului uman, nu-si pot explica ceea ce fac pentru ca nu inteleg si nici nu simt nevoia de a invata mai mult decat stiu. Unii afirma ca vindeca intrand in transa ori folosindu-se de diferite obiecte auxiliare. De obicei, cei care practica acest tip de medicina neconventionala sunt religiosi, si este normal, dar cred, declarat sau nu, ca sunt trimisii Celui de Sus. Se inconjoara excesiv de ritualuri, rugaciuni, altare, imagini si accesorii ciudate care ii socheaza pe cei cu pregatire superioara care le trec pragul.

Vindecarea se produce printr-un transfer infoenergetic pe care il face bioterapeutul. Informatia este produsul mintii, bioenergia este convertita prin maini catre cel tratat, in cazul tratamentului direct si transmisa prin vizualizare la cel efectuat de la distanta.

Cei care poseda asemenea calitati au puterea de a influenta energetic si structural apa, orga­nismele animale, lumea vegetala etc. Sunt calitati paranormale de tip psihochinezic. Adica, prin acest tip de fenomene se poate interveni in schimbarea pozitiei sau structurii materiei.

Medicina actuala, academica, apreciaza ca rezultatele in acest tip de medicina necon­ventionala sunt produsul autosugestiei, efectului placebo. Un adevarat bioterapeut il poate vindeca si pe cel care nu vine cu credinta in acest sistem de tratare dar isi doreste sa se insanatoseasca. Increderea apare dupa starile prin care trece in timpul sedintei precum si dupa aceasta, cand incepe insanatosirea.
Intr-un organism are loc o refacere rapida in cazul existentei doar a unor blocaje energetice si o refacere in timp mai indelungat daca exista si structuri afectate.
Vindecatorii adevarati nu exista decat intr-un procent de chiar sub 1%, acest fapt constituind una dintre cauzele majore ale existentei intrebarii: bioterapia, adevar sau minciuna?

×
Subiecte în articol: paranormal