x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Efectul de piramidă

Efectul de piramidă

de Romulus Popescu, parapsiholog    |    08 Iul 2008   •   00:00

Am stat puţin pe gînduri înainte să abordez acest subiect. Nu pentru că n-ar merita, ci nu eram decis dacă să scriu mai întîi despre piramidele construite de civilizaţiile străvechi şi apoi despre redescoperirea piramidei în contemporaneitate, o dată cu descoperirea unor efecte ale ei de către cehul Karl Drbal şi descrierea acestora în 1949, în patentul pentru brevet de invenţie depus la Praga.



Am stat puţin pe gînduri înainte să abordez acest subiect. Nu pentru că n-ar merita, ci nu eram decis dacă să scriu mai întîi despre piramidele construite de civilizaţiile străvechi şi apoi despre redescoperirea piramidei în contemporaneitate, o dată cu descoperirea unor efecte ale ei de către cehul Karl Drbal şi descrierea acestora în 1949, în patentul pentru brevet de invenţie depus la Praga.

Piramida, care în matematică este studiată ca orice formă geometrică, are calităţi energetice bizare, care o plasează în domeniul paranormalului.

În jurul piramidelor celebre de pe Glob totul este învăluit în mister, de la originea numelui, a construirii lor pînă la existenţa fenomenelor inexplicabile care se produc în interior.

Construcţii străvechi

Cele mai cunoscute piramide sînt cele egiptene, mayaşe şi peruviene, dar aceste construcţii au existat cu mii de ani înaintea erei noastre, în multe alte locuri cum ar fi China, Himalaya, Franţa, Anglia, Irlanda, se pare că şi în Alaska, Florida, Triunghiul Bermudelor, pe continentul dispărut – Atlantida, precum şi în adîncul oceanelor Atlantic şi Pacific. Singurele regiuni geografice de pe Pămînt în care nu s-a semnalat pînă acum existenţa unor piramide sînt Australia şi Antarctica.

În 1968, doctorul Luis Alvarez, laureat al Premiului Nobel, a cercetat ştiinţific misterele piramidei Kefren din Gaza (Gizeh), care are nişte camere şi coridoare secrete. În acest scop, el a folosit o metodă nouă de măsurare, şi anume au fost indexate peste două milioane de raze cosmice care au trecut prin structurile piramidei. Ele au fost măsurate la intrare şi la ieşire, calculîndu-se ce cantităţi de energie s-au pierdut prin structurile ei. În funcţie de această pierdere se putea descoperi ce se găsea în acea zonă, pereţi sau camere secrete. Benzile de frecvenţă obţinute au fost computerizate. Ele au fost trecute prin mai multe computere aflate în diverse ţări, aceleaşi raze prelucrate dînd rezultate diferite, ceea ce ştiinţific este imposibil. În loc să se găsească locuri secrete care ascundeau eventuale comori, s-a descoperit că adevărata bogăţie a piramidei este de natură spirituală. Iată că se dezvăluia un mister care sfida legile ştiinţei, legat de ocultism, de blestemele faraonilor,
de magie.

O noapte în Piramida Mare

Unul dintre cei care au trecut printr-o experienţă celebră într-o piramidă a fost doctorul Paul Brunton. În cartea sa, "O căutare în Egiptul secret", el descrie stările prin care a trecut în timpul unei nopţi pe care a petrecut-o în camera regelui din Piramida Mare. Obţinînd de la egipteni permisiunea de a petrece o noapte în interiorul piramidei, s-a pregătit, golindu-şi mentalul cît mai mult, prin metode yoghine, pentru a-şi ascuţi percepţiile la maximum. Se pregătise, de fapt, cu trei zile înainte, postind pentru a avea o stare de spirit deosebită. S-a aşezat cu spatele la sicriul mare şi a stins lanterna. Simţea o răceală specială, de moarte, care pătrundea pînă în măduva oaselor. În cameră era o atmosferă "spiritistă". Ceva plutea în aer, o prezenţă malefică necunoscută. Se instala în el o dorinţă puternică de a părăsi camera, de a se retrage de acolo cît mai repede. Şi-a înfrînt cu greu acest impuls, căci aşa, în întuneric, începuseră să se mişte umbre, imagini ale unor spirite rele care se năpusteau asupra lui. Era înconjurat de fiinţe ostile care păreau că vor să-l alunge din spaţiul sacru al încăperii. Simţea că-şi va pierde minţile. Altă noapte n-ar mai fi vrut s-o petreacă vreodată acolo. Dar, treptat, atmosfera apăsătoare a început uşor să se împrăştie, pînă a dispărut complet. Lîngă el se găsea acum o altă apariţie, cu o radiaţie binefăcătoare. Doi Mari Preoţi, în haine albe, emanînd lumină, se desluşeau prefigurîndu-se în camera mortuară a faraonului. Brunton a început să comunice cu aceştia. Nu percepea vocile acustic, ci auzea şi înţelegea totul în interiorul său. Vocea l-a sfătuit să plece, dar Paul s-a opus. Atunci a fost rugat să se întindă pe piatra de mormînt, la fel cum făceau iniţiaţii în vechime. Culcat, brusc, el a simţit o forţă care îl trăgea afară din trup. Înălţîndu-se, după cîteva secunde se afla în altă dimensiune. Un cordon argintiu strălucitor lega noul său trup de cel care se găsea întins pe sicriu. Era o senzaţie de libertate, fără stres sau încordare. În această stare a continuat comunicarea spirituală cu Marii Preoţi: "Află, fiul meu, că în acest loc antic se află consemnările pierdute despre primele rase omeneşti şi despre pactul pe care l-au făcut cu Creatorul, prin primul dintre marii lui profeţi. Mai află de asemeni că, în vechime, oamenii aleşi erau aduşi aici ca să li se arate acest pact, ca apoi să se poată întoarce la concetăţenii lor şi să menţină viu marele secret. Ia cu tine avertismentul că, dacă oamenii îşi uită Creatorul şi privesc la ceilalţi semeni cu ură, aşa cum a fost cu preoţii din Atlantida, în a căror vreme s-a construit această piramidă, ei sînt distruşi de greutatea propriei nemernicii, tot aşa cum a fost distrus poporul din Atlantida". Cînd preotul a terminat de vorbit, Brunton a intrat din nou brusc în corpul său. Era miezul nopţii.

Povestea lui Paul Brunton seamănă cu un vis în care se regăsesc amănunte din textele vechi religioase. Este greu de verificat veridicitatea experimentului, pentru că autorităţile egiptene doar în situaţii excepţionale dau autorizaţia de a petrece o noapte în piramidă. Trebuie amintit însă faptul că multe personalităţi din lumea iniţiaţilor religioşi şi filozofi, printre care şi Moise, Iisus Hristos, Sfîntul Pavel, au recunoscut că şi-au desăvîrşit înţelepciunea prin iniţiere egipteană. În "Papirusul lui Ani", aflat la British Museum, document cunoscut şi sub numele de "Cartea egipteană a morţii", este făcută o afirmaţie fundamentală: "Zeul care doarme în sufletul fiecărei persoane este trezit de puterea sau energia piramidei". Este vorba despre piramida în care a stat Paul Brunton.

Morminte sau temple

Egiptenii consideră piramidele morminte, arheologii care investighează aceste construcţii din Peru şi America Centrală apreciază că sînt temple. Alţi cercetători susţin că forma piramidală este un rezervor sau un depozit de energie. Cu toţii au dreptate.  
De fapt, ce se întîmplă într-o piramidă din punct de vedere energetic, după cercetările specialiştilor? Frecvenţele radiate de Pămînt, inclusiv cele magnetice şi radiaţiile cosmice, interferează în structura piramidei, producînd o frecvenţă nouă de interferenţă. Este la fel ca în matematică: 1+2=3. Această a treia frecvenţă se pare că creează o radiaţie de energie avînd calităţi speciale.

Problema este cum societatea de acum mii de ani a proiectat şi executat aceste monumentale construcţii? De unde ştiau ce secrete zac ascunse în acestea?

Piramida Mare de la Gaza (Gizet) s-a spus că a fost construită de Keops între anii 2686 şi 2181 î.e.n., iar societatea, fără nişte dovezi clare, a acceptat aceste afirmaţii ca fiind adevărate. Persoane cu calităţi extrasenzoriale, cum sînt clarvăzătorii, mediumurile spirituale şi unii ocultişti, au afirmat că piramida aceasta este cu mult mai veche de 5.000 de ani.

Locul secret al istoriei lumii

Edgar Cayce, un vîrf al spiritiştilor din toate timpurile, precum şi specialistul în practici religioase antice Manly P. Hall au apreciat că Piramida Mare a fost construită de peste 10.000 de ani, fiind folosită ca loc secret de păstrare a istoriei omenirii de la începuturi pînă la sfîrşitul secolului al XX-lea, istorie scrisă în limbajul matematicii, al geometriei şi astronomiei. Constructorii, spun ei, ar fi fost supravieţuitorii Atlantidei, care au emigrat, conştientizînd dezastrul continentului. Unii dintre aceştia, ajungînd în Egipt şi purtînd cu ei o civilizaţie incredibilă, au construit piramidele în genul templelor natale, în care au ascuns secretele acestei civilizaţii într-un limbaj simbolic, pentru a fi descoperite şi înţelese doar de cei care meritau să obţină şi să folosească aceste cunoştinţe.

Cercetări recente au stabilit că există o legătură clară între bolta cerească şi construcţiile din Valea Nilului. Au făcut un model pe calculator cu harta piramidelor de pe marginea fluviului şi au observat că poziţia acestora copiază poziţia aştrilor cereşti de pe harta bolţii stelare din anul 10.500 î.e.n. Nilul poate fi asimilat în această teorie cu Calea Lactee, iar Sfinxul priveşte către Zodia Leului, care în acea perioadă se afla acolo, în faţa sa. Similitudinile descoperite ar duce la ideea că aceste construcţii au fost făcute în respectiva perioadă, cînd se pare că s-a produs şi scufundarea Atlantidei.

 (va urma)

×
Subiecte în articol: piramidei piramida paranormal