x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Interferenţe ale spiritelor

Interferenţe ale spiritelor

de Romulus Popescu    |    31 Iul 2010   •   00:00
Interferenţe ale spiritelor
Sursa foto: /Thinkstock

Cercetaţi!
Cercetaţi sufletul din adâncuri. Acolo se găseşte Universul nevăzut. Câteodată, Universul epavelor, al sufletelor pierdute. Intraţi, ţinându-vă răsuflarea cât de mult puteţi. Să nu treziţi nesomnul lor cel veşnic. Din toate anotimpurile. Din toate punctele cardinale. Zbaterile lor aduc la suprafaţă toate frământările acestora, asemenea furtunilor din toate mările şi oceanele noastre.

Vorbiţi, vă rog, în şoaptă, vorbiţi prea tare şi nu vă aud! Iar acum, mă scuzaţi puţin! Vedeţi, mă cheamă pentru un nou control medical al sufletului meu!

Sufletul, această legătură permanentă dintre materie şi spirit. Prin el trec toate zbaterile vieţii materiale. Şi este atât de vulnerabil. Biciuit prea des, devine uşor de tulburat şi deseori nu-şi mai găseşte echilibrul. Atunci, uneori, îşi anunţă spiritul că-şi caută liniştea dincolo de viaţa materială.

Corpul fizic este dublat de un corp eteric ce reprezintă sufletul. Acest corp energetic are şapte centri principali (chakra). Fiecare dintre aceşti centri alimentează cu energie organele din preajma sa, fiind astfel răspunzător de buna funcţionare a acestora. Deci, existenţa corpului material este susţinută de corpul energetic. Funcţiile şi structurile fizicului sunt asigurate de acest corp eteric. Stresul, cum numim astăzi perturbarea universului nostru interior de către cel din afara noastră, produce iniţial deteriorarea sistemului energetic propriu.

Tulburarea centrilor superiori produce, în primul rând, perturbarea psihicului de la care porneşte comanda întregului organism. Un spirit superior este mai puţin vulnerabil în faţa furtunilor de stres, fapt care conferă un echilibru mai stabil întregului sistem energetic şi fizic. Ceea ce este stresant pentru cineva poate să nu fie stresant şi pentru cei din jur. Aceasta pentru că stresul nu se traduce prin agresiunea factorilor externi asupra unei entităţi, ci prin modul în care entitatea percepe factorii exteriori. Elemente importante care pot constitui surse de stres sunt intervenţiile gândului, vorbei şi faptei unei entităţi asupra alteia. Este vorba despre entităţi spi­rituale încarnate sau venite din lumea de dincolo. Gândurile noastre, în general, nu sunt ale noastre. Acestea sunt induse de alţii prin transmiterea telepa­tică de informaţii. Dar pentru că acest fenomen nu este cercetat, el rămâne ascuns în noi fără a fi cre­dibil. Persoanele care au psihicul agresat de informaţii malefice, trimise de la alte entităţi, pot ajunge la tulburări psihice, la stări de anxietate, depresii, atacuri de panică.

În afară se văd efectele, dar cauzele rămân de multe ori ascunse şi astfel, nefiind cunoscute, nu se pot îndepărta. De obicei, afecţiunile se încearcă a fi ţinute în frâu cu ajutorul medicamentelor. Păcat că sunt ignorate, în general, asemenea cauze ale tulburărilor psihice. Păcat că sunt atâţia sceptici!

Scepticismul se manifestă mai ales atunci când se afirmă că spiritele care au părăsit corpul fizic pot interveni în viaţa materială, influenţând-o. Cazul pe care îl voi descrie în continuare întăreşte veridicitatea afirmaţiilor legate de acţiunea acestor spirite de dincolo de viaţă.

Un cunoscut, R.D., a trecut în nefiinţă acum câteva luni. Era un om cultivat, spiritual, mereu cu zâmbetul pe buze. În tinereţe a fost, pentru o vreme, secretarul lui Henri Coandă, iar după 1989 a ocupat, la un moment dat, funcţia de consilier prezidenţial. Nu credea în supravieţuirea spiritului după moarte, dar făcea glume pe această temă. Spunea că atunci când va muri să fie înmormântat în picioare, cu capul deasupra pământului, pentru a putea vedea "ce naiba mai faceţi". În ziua înmormântării, spiritul său a făcut glume pe seama unor prieteni. A blocat pentru câteva momente servodirecţia autoturismului meu când am pornit către cimitir, apoi mi-a produs pană la o anvelopă, fapt care s-a întâmplat tot atunci şi altui prieten comun. În acelaşi interval de timp, alt prieten a constatat cu uimire că i-a sărit dopul din plastic, si­gilat, al unei sticle cu ulei de floarea-soarelui. Altei persoane i s-a spart un pahar în mână fără a-l fi lovit. În timpul parastasului de 40 de zile am fost sunat de reali­zatoarea unei emisiuni de televiziune, la care fusesem invitat, pentru a mă anunţa că emisiunea era programată pentru difuzare în acea zi. Înregistrarea emisiunii avusese loc cu aproximativ două săptămâni în urmă. Tema emisiunii se referea chiar la intervenţia spiritelor de dincolo în viaţa materială. Nu am putut urmări în acea zi emisiunea, reuşind să o vizionez a doua zi, în reluare. Zilele următoare am primit semnale de la mai mulţi cunoscuţi din diverse localităţi că au văzut emisiunea, dar nu mi-au putut auzi vocea. Mai mult, o cunoştinţă din Timişoara şi-a sunat mama, care locuieşte într-o altă localitate, persoană pe care o tratasem recent, să urmărească emisiunea. Mama i-a comunicat fiicei sale că vede imaginea, dar nu se aud vocile, auzindu-se doar muzica de fond. După discuţia purtată cu persoana din Timişoara am vrut să telefonez realizatoarei emisiunii, pentru a o informa despre cele aflate. Dar, până să formez eu numărul de telefon, am fost apelat de aceasta, care mi-a comunicat că la televiziune s-au primit mesaje din diferite zone ale ţării, în ideea că nu s-au auzit vocile în timpul emisiunii. Adresându-se celui care s-a aflat la pupitrul de mixaj, acesta a crezut că vina i-a aparţinut lui. Dar nu putea fi adevărat, pentru că unii dintre telespectatori au auzit dialogurile. Cel mai ciudat lucru a fost audierea doar a fondului muzical fără a fi însoţit de voci, ceea ce, tehnic, nu este posibil, căci muzica este mixată cu vocile. Neînţelegând care-i cauza acestor fenomene, televiziunea a decis în ultimă instanţă că va relua emisiunea.

Intervenţia acestui spirit nu a avut implicaţii majore, ireversibile, asupra vieţii materiale. Dar, de multe ori, spiritele malefice pot genera probleme foarte grave. În aspectele inexplicabile care apar în unele suflete să nu excludem posibilitatea intervenţiei asupra lor a altor entităţi spirituale.

×
Subiecte în articol: paranormal