Înotăm într-un imens ocean de vibraţii benefice şi malefice. Unele dintre ele sunt conştientizate prin simţurile cunoscute, iar altele prin cele ascunse ori cu ajutorul unor aparate.
Înotăm într-un imens ocean de vibraţii benefice şi malefice. Unele dintre ele sunt conştientizate prin simţurile cunoscute, iar altele prin cele ascunse ori cu ajutorul unor aparate. Toate se găsesc pe axa undelor electromagnetice. Unele se află în gama frecvenţelor vizibile ce definesc culorile, altele pe care le auzim sunt unde sonore, apoi sunt ultravioletele, infraroşiile în afara spectrului vizibil, ultrasunetele şi infrasunetele din afara sensibilităţii urechii, razele gamma sau alte tipuri de raze, undele electrice, de şoc, cele de supărare, de veselie, de iubire sau de ură. Corpul uman intră în rezonanţă cu sursa ce le împrăştie în spaţiu şi recepţionează acele unde, declanşând diferite stări bune sau rele.
De multe ori nu ne dăm seama de ce ne aflăm într-o anumită stare fizică sau psihică, pentru că nu conştientizăm sursa care ne-a provocat-o. Prin rezonanţă se face un transfer energetic şi informaţional de la un sistem la altul. De exemplu, două persoane se simpatizează chiar înainte de a comunica verbal, simţind că sunt pe aceeaşi lungime de undă, adică în rezonanţă.
“Memoria Universului”
Fenomenele psi de telepatie, premoniţie, clarviziune, vindecările miraculoase, radiestezia se pot face intrând în rezonanţă cu un canal de informaţii accesat de om din “Memoria Universului”, în care sunt înregistrate toate informaţiile trecute, prezente şi viitoare.
În scrierea chineză cuvântul “om” este compus din două semne, cer şi pământ, simbolizând interacţiunea dintre cer şi pământ prin forţa psihicului uman.
Lumea în care trăim este o materializare a gândurilor noastre. Orice realizare practică a fost mai întâi un gând. De exemplu, scaunul a apărut prima dată în închipuirea noastră şi apoi a urmat proiectarea şi executarea practică. Dacă nu ni-l puteam imagina cum arată, nu-l puteam materializa. În cazul în care omenirea nu şi-ar mai putea închipui nimic din ce a realizat, nu ar mai produce nimic şi curând s-ar prăbuşi toată civilizaţia, căci Pământul are două înfăţişări înglobate în el: una a acelei planete fără intervenţia omului şi alta aşa cum l-a încărcat civilizaţia umană. Toate acestea sunt create prin puterea gândului.
Lumina are o viteză de deplasare de 300.000 km/s. Gândul se poate transmite instantaneu în tot Universul. Spaţiul înregistrează gândurile în eterul său. Un om cu spirit înalt emană în jurul său gânduri benefice, care sunt preluate prin rezonanţă de minţile multora, fără ca ei să conştientizeze acest transfer. Şi cu spiritele malefice se poate întâmpla la fel.
Corpul material poate înceta să mai existe, însă gândurile rămân în Memoria Cosmică. Forţa cu care acestea se manifestă este în funcţie de puterea de concentrare a celui care le emite.
Omenirea ar trebui să se îndrepte către emiterea unor vibraţii produse de gânduri pozitive, nedistructive.
Gânduri distructive
André Malraux a spus: “Mileniul trei ori va fi religios, ori nu va fi deloc”. De ce?
Dacă se produc gânduri cu frecvenţe distructive, toate sistemele încep să-şi deprecieze treptat structurile până la distrugere. Vor fi astfel mai multe războaie, epidemii etc. Efectul distructiv al rezonanţei cu frecvenţe din ce în ce mai puternice poate fi înţeles mai bine din următorul exemplu. O trupă de militari traversa în cadenţă un pod suspendat peste Râul Maine. Era în anul 1850. Din cauza amplificării balansului podului, la cadenţa soldaţilor, podul s-a prăbuşit. De la acea dată, nici un grup de militari nu a mai trecut în cadenţă peste vreun pod. Chiar dacă un pod se distruge, există altele pe care putem circula, însă Pământul este numai unul.
Un rol important îl are şi mass-media, care ar trebui să prezinte mult mai puţine informaţii despre evenimente care generează gânduri negative, căci influenţa lor este atât asupra populaţiei, cât şi asupra echilibrului ecologic.
Gândurile de ură, gelozie, egoism, răzbunare, desfrâu produc imagini distorsionate în minte şi determină scăderea puterii de înţelegere, pervertirea intelectului, confuzia şi chiar pierderea memoriei.
Rezonanţă
Gândurile vindecă boli, transformă mentalităţi. Ele reprezintă o forţă uriaşă, dinamică, la fel ca gravitaţia, atracţia, respingerea, putând face practic orice.
Suntem obişnuiţi să transmitem gândurile prin vorbire, scriere şi ignorăm transferul telepatic (de la depărtare). Gândul unei persoane poate fi receptat de toate minţile cu care intră în rezonanţă. Astfel sunt preluate gândurile unora şi inconştient transmise mai departe, crescând puterea totală ce transmite acel gând. Atunci se pune în mişcare o forţă uriaşă ce se amplifică permanent.
Puterea gândului creşte enorm, o dată cu concentrarea sa. Aceeaşi putere o poate avea şi un bec de 100 waţi şi un laser, becul însă împrăştie o lumină uniformă într-o incintă, iar laserul îşi concentrează toată energia pe o suprafaţă foarte mică şi o poate arde.
Este foarte dificil, dar posibil să atingem controlul gândurilor, devenind astfel o forţă cosmică, fără să folosim degeaba cuvinte mari. Orice persoană care atinge această stare poate fi simţită imediat de cei din jur.
Gândul, o vibraţie superioară celei materiale, are greutate, formă, culoare, mărime, putere, nume. Prin invocarea numelui unui lucru apare în minte gândul ce reprezintă acel lucru cu forma, greutatea, mărimea, culoarea lui. Un gând spiritual este de culoare galbenă, furia este roşu închis, egoismul este de culoare maro.
Binele şi răul
Gândurile din jur sunt minte exprimată în formă şi substanţă. Sentimentele, bătrâneţea, moartea, pământul, focul, aerul, apa, timpul sunt produse ale minţii. Binele şi răul sunt relative, în funcţie de sistemul de referinţă la care se raportează. Un rău făcut unui infractor prin condamnare este bun pentru cei cărora le-a făcut răul.
Un gând atrage după sine un lanţ întreg de gânduri. La fel ca un arbore care de la rădăcină creşte şi se ramifică pentru a construi coroana, există în gând rădăcina de la care derivă o mulţime de gânduri. De exemplu, pornind de la gândul de a construi o casă, urmează gândul pentru cumpărarea terenului, proiectul, materialele de construcţii, muncitori, unelte de lucru etc. Astfel, gândurile-rădăcină pot duce pas cu pas către fericire sau dezastru, pe nesimţite.
Fiecare gând este declanşat de o cauză ce produce un efect, care devine astfel cauza declanşării altui gând, producând mai departe o explozie de gânduri în lanţ.
Ar fi bine ca înainte să ne aruncăm în valuri să privim încotro vrem să înotăm. Oamenii care înoată cu ochii închişi, fără a şti unde, nu se pot îndrepta către fericire. Şi să nu înţelegem greşit, fericirea nu constă în a nu avea probleme, ci ea este dată de numărul problemelor rezolvate. Atunci când ne naştem venim pe lume să evoluăm, rezolvând probleme.
Închei, neepuizând însă acest subiect, cu câteva gânduri din filozofia orientală:
“Mai presus de cei care nu ştiu se află cei care au cunoştinţe sau citesc.
Mai presus de cei care au cunoştinţe sau citesc se află cei care memorează.
Mai presus de cei care memorează se află cei care înţeleg.
Mai presus de cei care înţeleg se află cei care aplică.
Mai presus de cei care aplică se află cei care obţin rezultate.
Mai presus de cei care obţin rezultate se află cei care dobândesc puteri paranormale.
Mai presus de cei care dobândesc
puteri paranormale se află cei care, atingând Absolutul, dobândesc înţelepciunea prin care totul e cu putinţă”.