x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Profeţiile de la Fatima

Profeţiile de la Fatima

de Romulus Popescu    |    12 Iun 2010   •   00:00
Profeţiile de la Fatima
Sursa foto: /Thinkstock

Poftiţi, vă rog! Jocurile sunt făcute! - se aude o voce din Univers. Dumneavoastă, dacă vedeţi că pierdeţi mereu, de ce nu schimbaţi numărul de joc? Insistaţi pe aceeaşi soartă. Încercaţi, vă rog, să vă retrageţi câţiva paşi în istorie şi să priviţi de acolo. Nu vedeţi de umbra aceea? Păi, este umbra dumneavoastră, iar umbra vă ajută să zăriţi lumina! Bine, atunci luaţi binoclul meu şi priviţi! Nu, nu, vă rog! Dar de ce v-aţi sinucis? Nu era nevoie. Sunt atâţia care au reuşit să depăşească momentul. Sunteţi liber, în cazul ăsta puteţi pleca! Următorul, vă rog!

Continuu şi cu această ocazie să scriu despre evenimente care au fost previzionate prin comunicări extrasenzoriale, informaţii primite în legătură cu existenţa vieţii pe Pământ. Este normal să privim cu scepticism, la început, astfel de fenomene, însă pe măsură ce încep să se verifice în timp, le studiem mai serios pe cele ce vor urma, conform previziunilor. Acestea vin din mai multe surse, din diverse colţuri ale planetei, precum şi din diferite perioade de timp. Prin studierea lor se profilează faptul că prevestesc aceleaşi evenimente legate de viitorul omenirii, ceea ce face să le crească credibilitatea. Unele dintre ele pot fi verificate şi din punct de vedere ştiinţific. Există centre de cercetări ştiinţifice care au ajuns la rezultate şocante pentru omenire, în ceea ce priveşte existenţa, dar care nu sunt date publicităţii pentru că ar putea produce o imensă panică.
Einstein, căruia nu-i poate contestă nimeni calitatea de geniu în ştiinţă, a afirmat în urma cercetărilor: "Eu ştiu că Dumnezeu există! Restul sunt amănunte!", după care a mai adăugat: "Dacă eu nu cred în Dumnezeu şi El există, este un păcat mai mare decât dacă cred în El şi nu există!"
Thomas W. Petrisko a studiat persoane din diverse locuri ale lumii, care au susţinut că au primit mesaje de la Fecioara Maria şi a reunit aceste mesaje în volumul "Profeţiile de la Fatima", apărut în SUA. În 1846, Melania Calvat şi Maximin Giruad, în localitatea La Salette, din Franţa, au avut o viziune a Fecioarei Maria, fapt cunoscut sub numele de "Secretul din La Salette". Această denumire vine, se pare, de la faptul că Papa Pius al IX-lea a interzis ca apariţia să fie făcută cunoscută. Theresa Steindel, o călugăriţă din Australia, a avut şi ea parte de o asemenea apariţie, în anul 1860. O altă călugăriţă carmelită din Palestina, făcea şi ea cunoscut faptul că în 1876, printr-o nouă apariţie, Fecioara Maria îi dezvăluia încă o informaţie despre viitorul omenirii. Stigmatizata Teresa Musco, din Italia, descria în jurnalul său, la data de 3 ianuarie 1958, la vârsta de 8 ani, o viziune legată de Fecioara Maria: "Vreau să-ţi spun că lumea este pervertită. Am apărut în Portugalia, unde am lăsat anumite mesaje, însă nimeni nu m-a ascultat. Am apărut la Lourdes, la La Salette, însă foarte puţine inimi s-au trezit din împietrirea lor...". La data de 13 septembrie 1973, la o mănăstire din Akita, Japonia, Fecioara Maria îi vorbea şi Maicii Agnes Sasagawa. De curând, preotul catolic Stefano Gobbi a primit de la Sfânta Fecioară cel mai complet şi explicit mesaj, în care sunt incluse toate celelalte, ca informaţii.
Cea mai faimoasă apariţie a Fecioarei Maria s-a petrecut în 1917, la Fatima, în Portugalia. Acest fenomen supranatural a fost observat de zeci de mii de persoane. Cu un an înainte, în locul numit La Loca du Cabeco, Arhanghelul Mihail s-a arătat în faţa a trei copii care păşteau oile, pregătind venirea Fecioarei Maria în acele locuri, pentru a face profeţiile. Cei trei păstori, Lucia de Santos, în vârstă de 10 ani şi verii săi Jacinta, de 7 ani şi Francisco, de 10 ani, erau copii analfabeţi, din familii de ţărani săraci. În ziua de duminică 13 mai 1917, de Sărbătoarea Înălţării, copiii erau la păscut cu oile, pe o pajişte de lângă satul Fatima, când cerul a devenit strălucitor şi în faţa unui copac a apărut o frumoasă doamnă, în veşminte albe, strălucitoare, care le-a spus că a coborât din ceruri. Ea s-a adresat copiilor spunându-le să vină "...aici şase luni la rând, în zilele de 13, la această oră...". După o lună, copiii au revenit în acelaşi loc, însoţiţi de aproximativ o sută de persoane. Doamna s-a arătat şi s-a adresat Luciei, spunându-i:" Îi voi lua în curând la cer pe Jacinta şi pe Francisco, însă tu vei mai rămâne o vreme aici. Iisus vrea să Îl serveşti, pentru ca oamenii să mă cunoască şi să mă iubească". Francisco a murit la 4 aprilie 1919, iar Jacinta, la 20 februarie 1920. Lucia a trăit aproape 100 de ani, dedicându-şi viaţa credinţei în Dumnezeu şi făcând cunoscute profeţiile Fecioarei Maria. La cea de-a treia apariţie, la 13 iulie 1917, Fecioara le-a făcut cunoscute trei profeţii, spunând că la cea de-a şasea apariţie, în octombrie, va face cunoscută şi identitatea ei. Două dintre profeţii au fost divulgate abia în 1942, iar cea de-a treia, va fi fost dezvăluită omenirii în 1960.
Înainte de comunicarea profeţiilor, doamna care s-a arătat a făcut ca aceşti trei păstori să aibe o viziune terifiantă a ceea ce numim iad. Apoi le-a spus: "Aţi văzut infernul în care merg sufletele sărmanilor păcătoşi. Pentru a-i scăpa de toate acestea, Dumnezeu a stabilit în această lume o modalitate de salvare, ce implică dăruirea lor totală şi necondiţionată către inima Sa absolută şi imaculată. Dacă se va face ce o să vă spun, multe suflete vor fi mântuite şi veţi trăi în pace. Războiul se va sfârşi. Dar dacă oamenii nu vor înceta să-L mânie pe Dumnezeu, în timpul pontificatului Papei Pius al XI-lea va începe un alt război şi mai cumplit. Când veţi vedea că noaptea este iluminată de o lumină misterioasă şi necunoscută, să ştiţi că acesta este marele semn care Dumnezeu vi-L dă, anunţând prin aceasta că El va pedepsi lumea pentru crimele ei prin război, prin foamete şi prin persecutarea Bisericii şi a Sfântului Părinte. Pentru a impiedica acest război, cer ca Rusia să fie consacrată inimii absolute şi imaculate a lui Dumnezeu şi să fie realizat un act reparatoriu, constând în participarea la împărtăşaniile primelor sâmbete, pentru a i se ierta păcatele. Dacă mi se îndeplineşte cererea, atunci Rusia se va reconverti şi va fi pace; dacă nu, Rusia îşi va răspândi greşelile în întreaga lume, producând războaie şi aducând persecuţi Bisericii. Cei buni vor fi martirizaţi, Sfântul Părinte va suferi mult, iar popoarele vor fi nimicite. În cele din urmă, inima absolută şi imaculată a Lui Dumnezeu va triumfa. Sfântul Părinte va consacra Rusia spre ocrotire, aceasta se va converti, iar lumii i se va acorda o vreme de pace".
Aceste profeţii s-au adeverit. Primul Război Mondial s-a terminat imediat. Al Doilea Război Mondial s-a declanşat când la conducerea papală se găsea Papa Pius al XI-lea. Declanşarea acestui război a fost marcată de apariţia pe cer a unei lumini roşii, stranii, care s-a observat în Europa, Canada, Africa şi Asia. Se întâmpla în noaptea de 24 spre 25 ianuarie 1938. Tot ce a fost legat de Rusia s-a petrecut întocmai ca în profeţie, iar Papa Pius al XII-lea a consacrat Rusia, la data de 31 octombrie 1942, dar nu în acord cu toţi episcopii din lume, iar după puţin timp, a venit şi vremea păcii.
La cea de-a şasea apariţie, la data de 13 octombrie 1917, aproximativ 70.000 de persoane au ajuns pe dealul Cova di Iria. Era o ploaie torenţială. La ora 10 dimineaţa, o coloană de fum s-a ridicat deasupra celor 3 copii şi apoi a dispărut, fenomen care s-a petrecut de trei ori. Fecioara Maria a apărut spunând, de această dată, cine este şi după ce le-a vorbit copiilor a dispărut, moment în care ploaia a încetat. Apoi, s-a declanşat un fenomen înspăimântător pe bolta cerească, legat de astrul solar, au afirmat cei prezenţi. După un sfert de oră totul a încetat, iar oamenii care aveau hainele ude, după ploaia torenţială, s-au trezit instantaneu cu ele uscate. Aerul a devenit violet şi apoi galben. Mulţimea se auzea ţipând de spaimă, după care totul s-a liniştit. Fecioara a apărut din nou, însoţită de Sfântul Iosif şi Iisus, binecuvântând lumea şi făcând semnul crucii.
Fenomenele de pe bolta cerească au fost văzute pe o rază de 50-60 km, în jurul Fatimei. S-a scris mult la acea vreme, pe tema acestor fenomene descrise de participanţii la acest miracol. Întâmplările de la Fatima au fost, de-a lungul timpului, interpretate de unii ca fiind o impostură, iar de alţi ca fiind fenomen extraterestru, de tip OZN. Multe dintre evenimentele prezise de Fecioara Maria şi cărora nu le-a fost permis a fi făcute cunoscute atunci, au primit numele de "Al treilea secret de la Fatima". La 9 ianuarie 1944, Maica Lucia, îmbolnăvită grav de pneumonie, de frică să nu moară luând cu ea şi secretul, a scris această ultimă profeţie şi a închis-o într-un plic, sigilat cu ceară. După o întreagă poveste, plicul a ajuns la Papa Pius al XII-lea. Însă, până la Papa Ioan Paul al II-lea, totul a fost trecut sub tăcere. Dar plicul a fost deschis de fiecare papă şi sigilat la loc, iar Maica Lucia a trebuit să stea izolată la mănăstire, fără a lua legătura cu lumea.
În anul 1980, Papa Ioan Paul al II-lea a spus: "Trebuie să ne pregătim, într-un timp nu prea îndepărtat, să suferim mari încercări, care ne vor cere hotărârea de a pierde chiar viaţa. Prin rugăciunea voastră şi a mea, este posibil să îndulcim această soartă, dar nu e cu putinţă să o înlăturăm, căci numai astfel Biserica poate fi reînoită. Trebuie să fim tari. Trebuie să ne pregătim să ne încredinţăm lui Hristos şi Prea Sfintei Sale Mame". În mai 1990, Papa a mai declarat într-un interviu, publicat în revista Stimme des Glaubens, în legătură cu conţinutul Secretului de la Fatima: "Dacă există un mesaj, în care este scris că oceanele vor inunda suprafeţe întregi de uscat şi că, la un moment dat, milioane de oameni vor muri, este de la sine înţeles că nu este de dorit să se publice acest text". Există o legătură numerologică între data primei apariţii de la Fatima - 13 mai 1917 şi atentatul din 1981, din Piaţa Sfântul Petru din Roma, la viaţa Papei Ioan Paul al II-lea, de la 13 mai, la ora 17:19, inversul cifrelor care formează ora, dând anul 1917. Ziarul Neues Europe, din Stuttgart, la data de 15 octombrie 1963, publică un text considerat a fi din a treia profeţie: "Şi pentru Biserică va veni vremea celei mai grele încercări. Cardinalii nu se vor mai înţelege cu cardinalii, iar episcopii nu se vor mai înţelege cu episcopii, Satana se va plimba printre ei, schimbări importante se vor produce la Roma. Ceea ce este putred va cădea şi va dispărea pe veci. Biserica se va întuneca, iar lumea va tremura de spaimă. Aceste vremuri vor veni atunci când nici un rege, cardinal sau episcop nu va ştii şi cu toate acestea vremea va veni, căci va aduce pedeapsa, îndeplinindu-se astfel voia Tatălui Meu". În anii '20 se vehicula ideea că ultimile profeţii se vor împlinii după moartea Sorei Lucia. La data de 11 februarie 2005, Maica Lucia a trecut în lumea celor drepţi.

×
Subiecte în articol: paranormal