x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Sănătatea privită altfel

Sănătatea privită altfel

de Romulus Popescu    |    28 Ian 2011   •   01:52
Sănătatea privită altfel
Sursa foto: /Thinkstock

148641-thinkstock106509937.jpgUn tip a oprit autovehiculul la o benzinărie pentru a-l alimenta. Avea un autoturism cu motor puternic, de capacitate mare. A scos buşonul de la rezervor şi a început să toarne benzină. Şi a turnat, a turnat, a tot turnat. În spatele lui s-au adunat multe maşini, iar el nu se mai oprea din alimentare. La un moment dat, o persoană care aştepta la rând i-a spus: „Când alimentezi opreşte, măi nene, motorul, că stăm aşa până mâine!”. Când avem probleme cu sănătatea, dacă nu găsim cauzele afecţiunilor pentru a le elimina, putem trata bolile la nesfârşit.

Continuu cu expunerea cauzelor afecţiunilor organismului, aflate dincolo de partea materială a vieţii.

Scheletul reprezintă pentru corpul uman, la fel ca într-o construcţie, structura care susţine întreaga clădire. Suferinţele sistemului osos zdruncină întregul organism, structura care susţine întreaga noastră fiinţă materială. O privire asupra noastră, dintr-un alt unghi decât cel obişnuit, scoate în evidenţă faptul că o clătinare a principiilor de viaţă, pe care ne bazăm în mod curent, duce la clătinarea sănătăţii sistemului osos. Deci, o perturbare a credinţelor manifestate în viaţă poate duce şi la o perturbare a sistemului osos, uneori chiar a măduvei osoase, în care se petrece alchimia din interiorul nostru. De exemplu, osteoporoza nu se produce la toate femeile după ce acestea intră în perioada de me­no­pauză. Declanşarea şi evoluaţia ei sunt în strânsă legătură şi direct pro­porţionale cu credinţa, cu regretul persoanei respective că o dată cu instalarea menopauzei îşi pierde posibilitatea de a procrea, fapt asociat psihic cu pierderea identităţii feminine.

O altă afecţiune a coloanei vertebrale, manifestată mai ales la copii, este scolioza. Coloana vertebrală îşi are lo­cul între umeri şi bazin. Umerii sunt axa Yang a corpului şi reprezintă ac­ţiu­nea, tatăl. Şoldurile se găsesc pe axa Yin a corpului, corespunzând relaţiilor şi re­prezintă mama. Acestea sunt repere ale inconştientului. Dacă unui copil îi dis­place lumea adulţilor, din anumite cau­ze apare dorinţa de

a-şi păstra viaţa în lumea copilăriei. Pe acest conside­rent, copilul va căuta inconştient să opreas­că sistemul creşterii sale în înăl­ţi­me. Atunci, linia umerilor şi a bazinului vor rămâne la aceeaşi înălţime faţă de pământ, deci la aceeaşi depărtare una faţă de cea­laltă. Coloana vertebra­lă însă con­tinuă să crească, încadrându-se în aceeaşi lungime, şi astfel va ajunge „să flambeze”, să se curbeze, rezultând scolioza. Această afecţiune apare în perioada creşterii şi îşi încetează evoluţia după pubertate, când  începe integrarea în lumea celor mari.

Trecând la membrele inferioare subliniez, mai întâi, că ele sunt formate din două părţi, coapsa (coapsă şi femur) şi gamba (pulpa, tibia şi peroneul), precum şi din trei axe importante, articulaţiile. Totul se încheie cu laba piciorului. Din punct de vedere fizic, rolul picioarelor este de a deplasa corpul, acestea reprezentând posibilitatea de mobilitate în spaţiu. Consideraţia de ordin psihic este că ele ne pun în contact cu ceilalţi. În zona relaţională, durerile sau numai tensiunile din zona picioarelor se traduc prin manifestarea unor relaţii încordate cu lumea sau cu o anumită persoană.

Şoldul este corespunzător mamei. Din el pleacă toate mişcările, acesta reprezentând axa fundamentală a lumii noastre relaţionale. Toate aceste probleme se află în subconştient şi se manifestă în conştient. Perturbările relaţiilor cu ceilalţi, conştiente sau nu, au repercusiuni asupra zonei şoldurilor. Şoldul, bazinul şi zona lombară constituie sediul puterii noastre interioare, tradus în capacitatea de mobilitate, flexibilitate internă şi externă. Pro­blemele legate de disfuncţii ale şoldurilor ca tensiuni, blocaje, artroze se traduc prin a fi punctul de declanşare a unei crize în principiile noastre, pe care ne bazăm în timpul vieţii. Articulaţiile şoldurilor reprezintă sprijinul de bază al picioarelor. Şubrezirea lor se face din cauza clătinării stabilităţii relaţiilor de întrajutorare, pricinuite de noi sau de cei din jur. Disfuncţiile de la şoldul stâng au la bază trădări sau abandonări, ele corespunzând tipului Yang, iar celor de la şoldul drept corespunzându-le tipul Yin. De exemplu, disfuncţii la şoldul stâng pot fi cauzate de pierderea soţului, prietenului, iar la şoldul drept, de pierderea unei persoane de sex feminin.

Genunchiul este articulaţia umi­linţei, a maleabilităţii, opusul puterii externe care creează rigiditatea. Arti­culaţia genunchiului îndoaie piciorul către spate, fiind opusul şoldului, care produce îndoirea piciorului în faţă. Astfel, el reprezintă retragerea, cedarea, acceptarea unei emoţii, unui resentiment, a unui compromis. Tensiunile produse în relaţionarea cu lumea interioară sau exterioară duc la producerea unor dureri de genunchi, reducând posibilitatea de a-i putea îndoi. Aceasta se traduce prin dificultatea de a accepta o trăire personală, o emoţie, un resentiment, o amintire legată de relaţia cu lumea, o neacceptare a acestora, o respingere a lor. Este vorba despre gândurile puternice care tulbură conştientul, îl răvăşeşte, îi perturbă principiile. Informaţiile pot veni şi din subconştient, ele fiind la fel de greu de acceptat, perturbând filosofia proprie a vieţii. Genunchiul drept este corespunzător tipului Yin, iar stângul, tipului Yang. De exemplu, o rănire la genunchiul drept se poate produce având corespondentul în primirea actelor de divorţ din partea soţiei, fapt refuzat a fi acceptat de soţ sau o disfuncţie la genunchiul stâng poate avea cauza în crearea de relaţii tensionate pentru soţie, din partea unui soţ al cărui comportament nu-l mai poate accepta.

Glezna este a treia articulaţie majoră şi se găseşte între gambă şi laba piciorului. Dacă şoldul este articulaţia de bază a structurilor şi reperelor inconştientului, glezna, articulaţie finală exteriori­zată, reprezintă reperele şi sprijinul conştient al relaţiilor cu lumea. Este articulaţia poziţiilor noastre, a propriilor credinţe recunoscute şi stabilite prin raportare la noi şi la ceilalţi. Glezna este proiecţia capacităţii noastre de a decide, de a schimba ceva în viaţă, poarta de implicare în sensul deciziei, bariera criti­cilor noastre de viaţă. Prin ea avem stabilitatea şi mobilitatea susţinerilor noastre fizice, flexibilitatea şi fineţea lor fiind dependente de gleznă. Ele asigură proiecţia fidelă a stabilităţii, rigidităţii sau elasticităţii poziţiilor noastre şi a criteriilor de viaţă. Suferinţele gleznelor, entorsele, durerile, traumatismele se traduc prin a reprezenta dificultăţile întâmpinate în relaţiile noastre, când ne lipseşte stabilitatea sau flexibilitatea faţă de ele.

Suferinţele se manifestă în traversarea unei etape în care poziţia, criteriile de viaţă, plasarea în sistem faţă de ceilalţi nu ne mai satisfac şi există dificultăţi în a le schimba, a le modifica. Aceste poziţii sunt lipsite de maleabilitate, tandreţe, stabilitate, ele nu mai corespund condiţiilor reale. Atunci trebuie să ne oprim şi să schimbăm poziţia, punctul de sprijin. Tensiunile şi suferinţele mai arată că avem dificultăţi în a decide ceva important în şi pentru viaţă. Glezna dreaptă este în legătură cu energia Yin. De exemplu, problemele legate de o soţie anxi­oa­să, nervoasă, ce creează tensiune în familie, stare în care este greu de decis ce strategie trebuie adoptată pentru ca ea să înţeleagă şi să se calmeze. Problema se află în zona conştientă, fiind percepută situaţia. Tensiunile din glezna stângă sunt legate de Yang. De exemplu, superiorul ierarhic, foarte în vârstă, nu vrea să se retragă din activitate sau cazul când fiul se droghează. Respectivul se află în situaţia când nu ştie ce atitudine trebuie luată pentru rezolvarea acestor probleme.

În toate situaţiile, când problemele subconştientului sau conştientului se traduc în afecţiuni, trebuie menţionat că este vorba despre probleme persistente care se manifestă intens ori timp îndelungat. Dacă înţelegem mesajele primite şi le acceptăm, rezolvând problemele respective, vom putea face să se evapore afecţiunile despre care am scris şi despre care voi mai scrie.

×
Subiecte în articol: paranormal