x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Sentimentele, cauzele bolilor (3)

Sentimentele, cauzele bolilor (3)

de Romulus Popescu    |    20 Apr 2011   •   19:55
Sentimentele,  cauzele bolilor (3)
Sursa foto: /Thinkstock

Nu toate lichidele, puse pe foc, fierb la aceeaşi temperatură. Nu orice metal se topeşte la aceeaşi temperatură. Oamenii reacţionează sentimental în mod diferit. Fierb sau se topesc la temperaturi diferite, în funcţie de tipul propriei personalităţi. Dar aceasta poate fi modelată. Ar trebui să avem mereu viu în minte că cel care are un caracter de aur se poate bucura de o sănătate de fier.

Iar acum continuu lista corespondenţei dintre sentimente şi afecţiunile create de acestea, aşa cum a fost expusă de Karol K. Truman în volumul „Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată...”, apărută la Editura Adevăr Divin.

Daltonism: incapacitatea de a vedea lucrurile aşa cum sunt.
Degetele de la picioare: griji cu privire la viitor legate de detalii minore.
Demenţă: mânie nerezolvată; sentimentul de neajutorare şi de lipsă de speranţă; te simţi obosit de lupta cu viaţa.

Dependenţe: dezaprobare faţă de sine sau fugă de sine; disperare; dorinţa de a evita orice sentimente; gol sufletesc; incapacitatea de a gândi raţional; incapacitatea de a percepe clar şi corect; memorie distorsionată la nivelul ADN-ului; sentimentul de autorespingere.
Depresie: dorinţa de a abandona lupta şi de a renunţa la viaţă; insuficientă expunere la soare (mai ales iarna); mânie orientată către interior; sentimentul de inutilitate; sentimentul că „nu pot controla această situaţie”, sentimentul de inferioritate, de neajutorare şi de lipsă de speranţă.
Deviaţie de disc: indecizie legată de viaţă; nu te simţi sprijinit în viaţă.
Dezechilibru stânga sau dreapta: în stânga, dezechilibru în direcţia fizică, latura masculină, luptă, dăruire, eliberare; în dreapta, dezechilibru în direcţia spirituală, latura feminină, protecţie, receptivitate, primire.
Diabet: dezamăgire faţă de viaţă; dispariţia bucuriei de a trăi; judecăţi critice severe la adresa propriului sine sau a altor persoane; obsesie legată de control; ruşine faţă de ceva ce ai făcut în trecut; sentiment continuu de tristeţe; sentimentul că „lucrurile ar trebui să se petreacă altfel”; şoc emoţional.

Diaree: dorinţa de a termina o relaţie sau o situaţie; fuga de o anumită situaţie; obsesie faţă de ordine; renunţarea la scopurile personale atunci când nu poţi avea ceea ce-ţi doreşti; respingerea imaginii unei realităţi pe care nu doreşti să o accepţi; teamă de ceva din momentul prezent.
Probleme ale danturii. Abcese: amânarea executării propriilor planuri. Dureri de dinţi: incapacitatea de a lua decizii. Partea inferioară: nerăbdare. Partea superioară: nu înţelegi imaginea de ansamblu.
Dismenoree: incapacitatea de a ierta; mânie îndreptată împotriva propriului sine.
Diverticulită (inflamarea unui diverticul intestinal): dificultatea de a socializa; neexprimarea adevăratelor sentimente.
Dizenterie: nu poţi face faţă actualei situaţii; te simţi tratat nedrept; teama de prezent; trebuie să-ţi cultivi generozitatea, empatia, onestitatea, capacitatea de a te relaxa şi deschiderea interioară.
Durere: Dumnezeu încearcă să-ţi atragă atenţia; indiciu că există un dezechilibru; mânie şi frustrare reprimate; te afli într-o relaţie care te răneşte sufleteşte; vinovăţie; dorinţa dureroasă de a fi iubit şi strâns în braţe; sentimentul că ai făcut un efort în zadar; sentimentul că eşti absolut singur, că eşti separat de sursa iubirii; tristeţe.

Dureri de cap: cramponare de vechile limitări; eşti incapabil să vezi binele.
Frontale: incapacitatea de a te descurca într-o anumită situaţie; incapacitatea de a-ţi rezolva supărările emoţionale; neputinţa rea­lizării dorinţei de a râde, de a cânta, de a lăuda pe altcineva sau de a-ţi exprima recunoştinţa; nerăbdare legată de sine cauzată de faptul că nu ai făcut suficient de mult; presiune interioară; relaţii dizarmonioase; sentimente rămase neexprimate; sentimentul că eşti mai bun decât alţii; te simţi incapabil să îţi controlezi viaţa, teamă şi anxietate care ucid tot ce este mai bun în tine.
Eczemă: răni sufleteşti nerezolvate; sensibilitate excesivă; sentiment nerezolvat de iritare, simţi că eşti împiedicat să faci anumite lucruri, de aceea te simţi frustrat.
Edem: cramponarea de ceva ce nu îţi este ne­cesar, incapacitatea de a avansa rapid; nevoia de a fi imobilizat într-o anumita zonă a corpului.
Emfizem: incapacitatea de a fi tu însuţi; sentimentul că nu meriţi să mai trăieşti; teama de a-ţi trăi plenar viaţa.
Endometrioză: absenţa înţelegerii de sine; absenţa iubirii de sine; cramponarea de anumite concepte limitatoare; dorinţa de a-i acuza pe alţii pentru problemele tale; frustrare; insecuritate; tristeţe nerezolvată profund înrădăcinată.
Energie (lipsa continuă a ei): eşti obosit de lupta de zi cu zi; îţi doreşti să renunţi; tristeţe nerezolvată profund înrădăcinată.

Epilepsie: incapacitatea de a-ţi accepta propriile acţiuni; nevoia de a-ţi persecuta propriul sine; respingerea vieţii; violenţă îndreptată împotriva propriului sine.
Fălci încleştate: dorinţă de control; furie; incapacitatea de a te exprima aşa cum simţi.
Faţă (este asociată cu simţul identităţii): ai îndoieli legate de propria competenţă. Frunte: reacţie la anumite gânduri conştiente recente; nu poţi face faţă unei situaţii sau unei persoane. Paralizia feţei: te judeci foarte dur pe tine însuţi; probleme în cadrul relaţiilor; te laşi întotdeauna deoparte în favoarea altor persoane; te simţi respins; te temi să nu fi nevoit să renunţi la masca pe care o porţi; teamă şi anxietate; „te aprinzi” emoţional dintr-un anumit motiv.
Febră: cramponare de trecut; mânie pe care nu o poţi exprima; rezistenţă; te simţi afectat de lipsă de ordine.
Feminitate, probleme feminine: blocaj emoţional faţă de partenerul de cuplu şi/sau de propria sexualitate; refuzul de a te detaşa de trecut; respingerea propriei feminităţi; te simţi inadecvată în rol sexual; teamă sau vinovăţie legată de sex.
Fibrom: convingerea că „tuturor le merge bine, numai mie nu”.

Ficat: centrul mâniei; autocondamnare; criticism; gânduri critice; incapacitatea de a te ierta pe tine sau pe ceilalţi; mânie nerezolvată; posesivitate; regrete faţă de trecut; resentimente şi micime sufletească; sentimentul de injustiţie şi dorinţă de răzbunare; tristeţe.
Flebită: senzaţia că eşti prins în capcană, că nu ai nici o cale de ieşire; simţi că nu poţi rezolva problemele imediate ale vieţii.
Fluierul piciorului (tibia): nu-ţi respecţi propriile idealuri şi valori.
Frigiditate: fixaţii, complexe sau ata­şa­men­te nevrotice care afectează negativ natura emo­ţională; temeri nerezolvate, resentimente sau vinovăţie legate de sex şi de relaţiile sexuale.
Gastrită: anxietate; incertitudine.
Gât, probleme ale gâtului: îţi doreşti să eviţi sentimentele, dar nu îndrăzneşti; mişcare sub presiune; neacceptarea sau respingerea celor din jur; nu doreşti să accepţi opinii pe care le consideri greşite; stare de spirit infle­xi­bilă; confuzie; cunoaştere folosită fără înţelepciune; cuvinte extrem de critice (rostite); incapacitatea de a derula lucrurile aşa cum îţi doreşti; lipsă de discernământ; mânie reprimată (înghiţită); răni emoţionale înghiţite.

Genunchi (probleme ale genunchilor): Egoul îţi stă în cale. Genunchiul drept: nevoia de a fi mai îndrăzneţ. Genunchiul stâng: nevoia de a fi mai receptiv faţă de ceea ce se întâmplă; incapacitatea de a te pleca în faţa altor persoa­ne, de regulă în faţa autorităţilor; încăpăţânare (vrei ca lucrurile să se desfăşoare numai aşa cum doreşti tu); lipsă de flexibilitate; nu doreşti să cedezi în faţa autorităţilor; orgoliul te im­pie­dică să progresezi; senzaţie de insecuritate; stres nerezolvat.
Gingii (probleme cu ele): nu îţi duci la în­de­plinire deciziile pe care le-ai luat. Sângera­re: faci presiuni asupra ta pentru a renunţa la amânări; incapacitatea de a te bucura de propriile decizii; amânarea unor lucruri pe care trebuie să le faci sau a responsabilităţilor; te temi de propria incapacitate.
Glanda pineală (este asociată cu vederea in-terioară şi cu auzul interior): folosirea greşită a credinţei; refuzul de a accepta cunoaşterea şi ilu­minarea.
Glanda pituitară: nu vezi niciodată binele; te gândeşti tot timpul la boală şi îţi imaginezi ca eşti bolnav; te simţi un ghinionist incurabil.
Glandele (probleme cu ele): sentimente negative pe termen lung nerezolvate care au dat naştere unor dezechilibre masive; trăieşti în trecut.
Glandele salivare: nu acţionezi la unison cu viziunea pe care o ai.

Glandele suprarenale (probleme cu ele): stres, anxietate; atitudine de tip „nu-mi pasă ce se întâmplă cu mine”; convingerea sub­con­ştientă că viaţa trebuie să fie dificilă (o povară); folosirea greşită a voinţei; gelozii şi temeri ne­rezolvate; lipsa credinţei în sine; lipsă de curaj; lipsă de loialitate faţă de propriul sine; sentimentul că trebuie să lupţi pentru a avea succes, putere sau o poziţie socială; sentimentul de victimă.
Glezne: instabilitate manifestată în pre­zent; lipsă de flexibilitate; sentimentul că mun­ceşti prea mult, dar nu îţi poţi părăsi slujba; sentimentul că nu poţi scăpa de presiunile vieţii; tea­ma de a nu cădea sau de a nu da greş.

(Continuarea vine în revista de săptămâna viitoare.)

×
Subiecte în articol: paranormal