x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Spre conştiinţa cosmică

Spre conştiinţa cosmică

de Romulus Popescu    |    10 Iul 2010   •   00:00
Spre conştiinţa cosmică
Sursa foto: /Thinkstock

M-am născut copac. Aşa se făcea în vis. Şi am crescut, acoperind viaţa cu ramurile mele dornice de căldura şi lumina Soarelui. Rădăcinile mele se împleteau cu oasele Pământului, ascultând în taină şoapta lor prin veşnicii. Astfel, m-am ridicat curat şi drept, căutând cu privirea spre cât mai înaltul Cerului, îmbrăţişând razele Soarelui Etern. De la o vreme, roadele au început uşor să mă acopere. Atunci au apărut şi pietrele, zbârnâind, una câte una, prin dreptul meu.

Din păcate, sunt mulţi care vor să primească fără să dea. Realizările unora, în loc să reprezinte pentru alţii un imbold în obţinerea unor realizări personale, sunt urmărite pentru a fi însuşite. În cazul în care nu este posibil acest lucru, adesea, lupta se duce pentru distrugerea lor. În general, omului îi este mai la îndemână să facă un lucru rău decât unul bun. Este mai uşor să distrugi decât să construieşti. Dacă nu construim, măcar să nu distrugem construcţiile altora. Amintesc proverbul: "Nu face rău altuia, că-ţi faci ţie rău!", care nu mai este o afirmaţie gratuită, ci are acoperire ştiinţifică. Lumea medicală a descoperit că gândurile malefice provoacă în noi substanţe toxice, care generează afecţiuni în organism. Deci, atunci când facem rău în jurul nostru, de fapt, luptăm şi împotriva noastră. Dar ce să-i facem? Asta-i omenirea, o luptă nesfârşită între bine şi rău. Uităm că facem parte dintr-un Univers a cărui caracteristică nu este distrugerea.

Filosofiile asiatice au experimentat tehnici care duc fiinţa umană către a înţelege şi a simţi că face parte din Univers, fiind copilul acestuia. În momentele aplicării acestor tehnici se poate ajunge la atingerea stării extatice de conştiinţa cosmică.

Cu gândul că s-ar putea îmbunătăţi, chiar nesemnificativ, raportul dintre "taberele" Binelui şi Răului, în favoarea Binelui, vă prezint, în continuare, o formă de meditaţie. Pe cei care o vor experimenta, îi va ajuta să-şi schimbe modul de privire a vieţii şi îşi vor îmbunătăţi starea de sănătate sau, dacă deja o au, o vor putea păstra mai uşor.

Această metodă de meditaţie ajută la conştientizarea faptului că omul este parte integrantă a Universului. Vibraţiile existente în noi sunt, în mod normal, în rezonanţă cu vibraţiile acestuia. Gândurile, vorbele şi faptele noastre sunt cele care ne menţin în această rezonanţă sau ne fac să fim decalaţi de frecvenţele Universului, perturbându-ne sănătatea.

Tot ce numim noi materie este, de fapt, o formă de energie cu densitate foarte mare care ne dă impresia că este materie. Această energie joasă este dublată de un alt tip de energie înaltă, care o alimentează pe prima pentru menţinerea legăturilor structurale. Deci, corpul fizic este dublat de un altul energetic, eteric.

Meditaţia pe care o voi descrie cuprinde două etape. Prima prin care se realizează o expansiune a conştiinţei şi o a doua prin care se produce o contracţie a acesteia. Acest procedeu, pentru cei care doresc să-l încerce, trebuie să se desfăşoare zilnic, dimineaţa sau seara, timp de 15-30 minute. Mai întâi, corpul se aşază într-o poziţie relaxată, pe un pat, cu faţa în sus. Stând cu ochii închişi, se va vizualiza cum corpul energetic se dilată şi se amestecă, treptat, cu energia din afara lui, crescând până ce cuprinde întreaga cameră în care se află. În acest timp se conştientizează faptul că energia, care ne permite această dilatare, provine din Univers şi este profund benefică.

Familiarizaţi cu această senzaţie euforică şi revitalizantă, se repetă acest exerciţiu timp de 2-3 zile. Se va ajunge la o senzaţie profundă de liniştire a între­gului corp. După obişnuinţa deplină cu această senzaţie, se continuă cu vizualizarea dilatării corpului eteric până dincolo de limitele camerei, făcându-l să devină la fel de mare cât este întreaga casă. Expansiunea va continua, gradat, până la nivelul oraşului, al ţării, al continentului şi, apoi, al întregii planete. Se va simţi cum totul este înglobat în interiorul corpului energetic dilatat. Se continuă expansiunea în afara Pământului, în spatiul extraterestru, cuprinzând Luna, planetele, Soarele şi, apoi, întregul Sistem Solar cu mişcările existente în el, cuprinse în corpul energetic astfel dilatat. Acest exerciţiu se va realiza zilnic, pe o perioadă de 7 zile.

După ce gândul se obişnuieşte cu expansiunea corpului energetic în Sistemul Solar, urmează perioada de meditaţie prin care se exersează contracţia corpului eteric. De data aceasta, se porneşte de la câmpul energetic extins, obţinut la finalul primei etape a meditaţiei. Urmează să se vizualizeze cum acesta se micşorează, treptat, până ce devine minuscul, de mărimea unui atom, pe care îl plasăm în regiunea inimii. Apoi, corpul subtil, contractat mental, va fi topit în noi. Şi această parte a meditaţiei va dura tot 7 zile.

×
Subiecte în articol: paranormal