x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Totul este energie

Totul este energie

21 Ian 2008   •   00:00

Secretele Universului nu au fost dăruite omenirii. Cunoaşterea este rodul atător generaţii. Cheia Adevărului se află in taina omului, in misterul primordial al vieţii. Cercetănd omul, inţelegem Pămăntul şi apoi Universul. Microcosmosul uman se regăseşte ca fiind unitatea macrocosmosului universal.

Secretele Universului nu au fost dăruite omenirii. Cunoaşterea este rodul atător generaţii. Cheia Adevărului se află in taina omului, in misterul primordial al vieţii. Cercetănd omul, inţelegem Pămăntul şi apoi Universul. Microcosmosul uman se regăseşte ca fiind unitatea macrocosmosului universal.

Nu există materie in Univers. Totul este energie, un cămp de energie universală purtătoare de informaţii (o energie produsă de vibraţii joase şi o energie produsă de vibraţii inalte). Energia joasă este foarte densă. Ea, fiind vizibilă, este percepută ca materie. Energia inaltă, invizibilă este cea care alimentează sistemele de energie joasă, ajutăndu-le să-şi menţină legăturile structurale. Apa, prin cele trei stări de agregare, poate face mai uşoară inţelegerea acestor energii. Aceeaşi moleculă, H2O, se regăseşte atăt in starea gazoasă, căt şi in starea lichidă şi apoi, sub zero grade, in starea solidă, dar cu densităţi diferite. Cu ajutorul ştiinţei am aflat că respirăm aceeaşi substanţă care ne potoleşte setea sau ne face iarna să alunecăm pe stradă. Descoperirile oamenilor de ştiinţă au ajutat in a demonstra că tot ce există este energie. Se ştie că materia este formată din atomi, atomii din electroni şi nucleu, iar nucleul este format din protoni şi neutroni.

Teorii

Teoria quarcilor spune că un proton are, ca şi neutronul, de fapt, trei quarci. Din 1984, doi fizicieni americani au mers mai departe descoperind teoria superstringurilor. Stringurile sunt ca nişte corzi de chitară care vibrează, transportănd energia. Acestea constituie elementele de bază ale cămpului de energie universală. Protonul şi neutronul sunt formaţi fiecare din trei stringuri, vibrănd căte unul pentru fiecare quarc. Superstringurile vibrează asemenea unor valuri aflate intr-o continuă mişcare in spaţiu. Superstringurile nu pot fi puse in evidenţă cu ajutorul aparaturii actuale, căci electronii şi quarcii se situează, ca mărime, la jumătatea unei scale, ce are la un capăt un string, iar la celălalt capăt o galaxie. Iată că de la unda energetică invizibilă a stringului, din aproape in aproape, se formează atomul şi apoi moleculele care devin vizibile, fiind cunoscute ca materie. Einstein, prin teoria relativităţii, arată că masa este tot o formă de energie, căci masa şi energia sunt echivalente. E=mc2, c2 adică viteza luminii la pătrat fiind o constantă, o creştere a masei duce, din cauza inmulţirii ei cu această constantă, la o creştere enormă a energiei. Cu această teorie, Einstein a evidenţiat de fapt existenţa, sub viteza luminii, a unei vieţi materiale supuse legilor ştiinţifice cunoscute şi, peste viteza luminii, a altei vieţi nevăzute, in care acţionează alte legi superioare celor ştiinţifice. Conştientizănd acestea, Albert Einstein ar fi afirmat: "Eu ştiu că Dumnezeu există, restul sunt amănunte!".

Fenomene

Universul parapsihologic se ocupă cu ceea ce este dincolo de existenţa materială, avănd insă influenţă asupra acesteia. Fenomenele inexplicabile sunt denumite paranormale, aşa cum in religie sunt cunoscute ca minuni. Aici se ascund Adevărurile Supreme. Aceste fenomene sunt notate cu litera grecească psi (I¨), definind necunoscutul. Universul Psi este un domeniu controversat, aflat in conflict cu legile existenţei materiale, fiind privit de unii oameni cu scepticism, dar stărnind permanent curiozitatea chiar şi acestora. Unele fenomene paranormale devin normale cu timpul in mintea umană, datorită descoperirilor ştiinţifice. De exemplu, hipnoza era, in 1880, subiect de cercetare pentru Societatea de Cercetări a Fenomenelor Parapsihologice din Marea Britanie. Acum, este un domeniu al psihologiei, fiind considerată un fenomen normal. La fel, curentul electric a fost şi chiar este un fenomen paranormal, căci nu se cunosc nici astăzi cauzele apariţiei lui. Folosindu-se foarte mult efectele sale, a fost trecut in răndul fenomenelor normale.

Tendinţe

Cunoaşterea Universului Psi de către fiecare dintre noi ar putea duce la salvarea planetei de la distrugere, căci aici se află secretul continuării sau sfărşitului vieţii noastre. De cănd se naşte, omul intră in lumea materială din jurul lui şi incearcă să o desluşească. Foloseşte văzul, auzul, mirosul, gustul şi pipăitul ca punţi de legătură intre universul său interior şi cel exterior. Cu ajutorul simţurilor, el percepe in spaţiu şi timp materia inconjurătoare pe care şi-o reprezintă in planul psihic conştient. Dar viaţa materială este oare singura şi cea mai importantă? De-a lungul civilizaţiilor au existat mari iniţiaţi care au cunoscut Adevărul despre existenţă şi l-au transmis din generaţie in generaţie, fiind insă interzis a fi cunoscut tuturor. Aflarea lui fără să fie inţeles poate duce către boli psihice. Neincrederea manifestată de unii in acest Adevăr se declanşează ca un sistem de protecţie a psihicului, pentru păstrarea echilibrului său. Iniţiaţii cunosc existenţa părţii invizibile a Universului, posibilitatea invocării şi comunicării cu spiritele celor care au trăit material, precum şi posibilitatea folosirii adevăratelor forţe din natură.

Astăzi, treapta superioară de dezvoltare a civilizaţiei umane, nivelul intelectual schimbat duc la o percepere şi asimilare mai bună a cunoştinţelor din acest domeniu. Acum, la inceputul mileniului, asistăm chiar la o explozie informaţională legată de paranormal şi la un căt mai mare număr de persoane care-l practică.

Lumea ştiinţifică, neputănd explica existenţa şi manifestarea acestor fenomene, va ajunge la o criză, ce se declanşează la fel ca şi cea din fizică, cu ocazia apariţiei Teoriei relativităţii a lui A. Einstein.

EXPLICAŢIE. Citind aceste căteva pagini in suplimentul de sănătate al Jurnalului Naţional poate vă puneţi intrebarea ce caută o asemenea temă aici, ce legătură are ea cu sănătatea corpului uman? Educaţia pe care o primim in societate este bazată, in principal, pe filosofia existenţei materiale. Legile din jurul nostru sunt concepute pentru a explica şi inţelege fenomenele din materie. Astfel, in medicina actuală, corpul uman este evaluat din punct de vedere fizic, unde se pun in evidenţă afecţiunile sale. Noi tratăm in general efectele bolilor ce-şi au originea, de fapt, in altă parte, in corpul energetic şi cel spiritual. Acestea trebuie tratate in primul rănd, indepărtănd astfel cauzele imbolnăvirilor. Pentru a ajunge insă acolo trebuie să ne schimbăm opinia despre existenţă. Din această cauză deschidem acum o uşă către universul parapsihologiei, al fenomenelor ciudate, pentru a face iniţierea intr-un domeniu mai puţin cunoscut cu adevărat.

CUNOAŞTERE. Dacă nu cunoaştem ceva nu inseamnă că nu există. Să ne acordăm această şansă a cunoaşterii, să descoperim secretele Umbrei, căci vom inţelege mai bine Lumina care o creează. Paranormalul constituie un domeniu ce cuprinde fenomene care nu pot fi explicate pe baza legilor ştiinţifice, nefiind supuse conceptelor existenţei materiale. Omenirea a avut iniţial calităţile ce astăzi se numesc paranormale, dar pe care le-a pierdut o dată cu depărtarea de natură din cauza supercivilizaţiei. Aşadar, cei care astăzi sunt numiţi paranormali sunt de fapt oameni normali, iar paranormali sunt cei care au pierdut aceste puteri. Deci se poate spune că normalul este paranormal.

TERAPIE. Parapsihologia este un domeniu care cuprinde un intreg evantai de fenomene denumite paranormale. Nu este insă momentul să intrăm in detaliu cu descrierea lor. Ne vom ocupa de acest lucru intr-un număr viitor. Acum vom face lumină numai in cazul tratamentelor psi. In primă fază se face o evaluare a funcţiilor şi structurilor corpului prin metoda radiestezică. Astfel, persoana cu calităţi extrasenzoriale "simte" anomaliile corpului, devenind un fel de tomograf uman. Prin psihochinezie - fenomenul ce permite puterii minţii să intervină asupra materiei, schimbăndu-i poziţia sau structura - se face un transfer bioenergetic alături de unul informaţional, care vor produce inlăturarea afecţiunilor.

ECHILIBRARE ENERGETICĂ. Prin această bioterapie se realizează deschiderea centrilor energetici care au suferit blocaje şi incărcarea matricei energetice a persoanei cu afecţiuni pănă la maximum, dăndu-i astfel posibilitatea refacerii metabolismului şi, eventual, a structurilor corpului ce au suferit modificări. Un circuit echilibrat in corpul energetic duce cu timpul la dispariţia bolilor diagnosticate cu ajutorul medicinei alopate. Trebuie să se ţină cont insă şi de corpul spiritual care coordonează corpul energetic şi, in ultimă instanţă, pe cel fizic.

×
Subiecte în articol: energie paranormal