x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 OLIMPIADĂ. România a fost ELIMINATĂ de la turneul de handbal feminin

OLIMPIADĂ. România a fost ELIMINATĂ de la turneul de handbal feminin

15 Aug 2016   •   07:54
OLIMPIADĂ. România a fost ELIMINATĂ de la turneul de handbal feminin

Echipa feminină de handbal a Spaniei a învins formaţia Angolei cu scorul de 26-22 (13-12), duminică, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar naţionala României este eliminată din competiţie.

România avea nevoie de o victorie a Angolei pentru a obţine calificarea în sferturile de finală, dar formaţia africană, care era deja calificată în faza următoare, nu a reuşit acest lucru, deşi a pus multe probleme formaţiei iberice. Angola a ratat foarte mult în acest meci, incredibil în unele situaţii, şi a avut numeroase momente de inferioritate numerică (8 eliminări de 2 minute), fapt care a influenţat decisiv scorul final.

Carmen Martin (CSM Bucureşti) a fost cea mai bună marcatoare a echipei Spaniei, cu 7 goluri, alături de Alexandrina Cabral Barbosa (7), în timp ce de la angoleze s-a remarcat Isabel Guialo (6).

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de formaţia Norvegiei cu scorul de 28-27 (14-13), duminică, în ultimul său meci din Grupa A.

În clasamentul pe primul loc a terminat Brazilia, cu 8 puncte, urmată de Norvegia, 8 puncte, Spania, 6 puncte, Angola, 4 puncte, România, 4 puncte, Muntenegru, 0 puncte. Primele patru echipe s-au calificat în sferturile de finală, la egalitate de puncte primul criteriu fiind cel al rezultatului direct.

România a fost învinsă de Angola cu 23-19, de Brazilia cu 26-13 şi de Norvegia cu 28-27, învingând Muntenegru, cu 25-21, şi Spania, cu 24-21.

În Grupa B, duminică, Franţa a învins Suedia cu 27-25, Rusia a întrecut Olanda cu 38-34, iar Argentina şi Coreea de Sud se vor înfrunta în ultimul meci, fără importanţă pentru configuraţia clasamentului.

Rusia a ocupat primul loc, cu 10 puncte, urmată de Franţa, 8 puncte, Suedia, 5 puncte, Olanda, 4 puncte, Coreea de Sud, 1 punct, Argentina, 0 puncte.

În sferturi vor avea loc meciurile: Rusia - Angola, Brazilia - Olanda, Norvegia - Suedia şi Spania - Franţa.
www.agerpres.ro

×