x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Alexandru Rafila: "Medicii ar trebui să fie plătiți în funcție de performanță"

Alexandru Rafila: "Medicii ar trebui să fie plătiți în funcție de performanță"

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2023   •   13:15
Alexandru Rafila: "Medicii ar trebui să fie plătiți în funcție de performanță"
Sursa foto: Hepta

Performanța ar trebui să fie principalul criteriu de salarizare a medicilor, afirmă prof.univ.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, la Conferinţa Naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate", organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, prin proiectul România Inteligentă.

"O altă chestiune care este foarte puțin discutată, este plata în funcție de performanță a fiecăruia. Sunt specialități medicale în care există foarte mari diferențe între activitatea pe care o face un chirurg în decurs de un an, numărul de intervenții chirurgicale, dificultatea lor. Și un alt coleg care face a 5-a sau a 10-a parte din care face cineva care este foarte eficient. 

Trebuie să stimulăm performanța atunci când facem salarizarea pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că activitatea trebuie să fie retribuită în funcție de ceea ce face fiecare dintre cei care sunt profesoniști în domeniul sănătății. Cred că așa este corect, așa se întâmplă peste tot și lucrul acesta duce și la creșterea calității serviciilor medicale, pe de o parte, și la o mai bună gestionare a resurselor financiare ale fiecărui spital", explică ministrul.  

Romania Inteligenta Iasi

×
Subiecte în articol: medici performanţă alexandru rafila