x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Andrei Baciu spune că marea oportunitate pentru sănătate sunt fondurile europene

Andrei Baciu spune că marea oportunitate pentru sănătate sunt fondurile europene

08 Oct 2022   •   11:50
Andrei Baciu spune că marea oportunitate pentru sănătate sunt fondurile europene

Prin PNRR există oportunitatea de finanțare din fonduri europene, explică Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Conferința Națională “Campaniile de sănătate în Ilfov - sănătatea mai aproape de oameni, descentralizare și performanță”, organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, canal de știri din România partener exclusiv al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul.

"Pentru o mare parte dintre fondurile europene există o destinație către zonele mai puțin defavorizate iar partea București-Ilfov nu se încadrează. Dar există o oportunitate. În PNRR nu există această cerință, ca un criteriu generalist. Consiliul Județean a identificat acest lucru. Posibilitățile de finanțare europene sunt incomparabil mai mari. Numai pe sănătate sunt, prin PNRR, 2,85 de miliarde de euro care trebuie cheltuiți în următorii ani. Parte din aceștia sunt disponibili și pentru București-Ilfov, chiar spitale care pot să acceseze bani", spune Andrei Baciu.

Cu toate acestea, demnitarul explică faptul că "Nu avem experiența unor proiecte mari de infrastructură, pentru acest gen de proiecte este nevoie de oameni care să mai fi făcut măcar ceva similar, care să poată duce proiecte masive, extrem de ample, la nivelul așteptărilor. Sigur că lucrurile s-ar putea  face mult mai repede". 

×