x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Aurel Popescu, președinte ROMPAN: "România va avea o producție mare de cereale în 2023 dar prețurile vor fi mici"

Aurel Popescu, președinte ROMPAN: "România va avea o producție mare de cereale în 2023 dar prețurile vor fi mici"

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2023   •   14:00
Aurel Popescu, președinte ROMPAN: "România va avea o producție mare de cereale în 2023 dar prețurile vor fi mici"

România va avea o producție mare de cereale în acest an dar prețurile vor fi mici, avertizează Aurel Popescu, președinte ROMPAN, la Conferința Națională “Hrană de calitate – profit pentru toti românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii”,  în cadrul proiectului “România Inteligentă”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

"Știm că Ministerul Agriculturii a absorbit la fiecare program național toți banii. Și în acest program care se încheie la  sfârșitul anului, proiectele sunt făcute pentru toți banii. Dar sigur că pandemia, și toate ce s-au întâmplat în ultimul timp, au influențat antreprenorii să se miște destul de greu.

Mai ales că acum, în domeniul agricol, fermierii sunt cei mai loviți, puternic de tot. Trebuie să luăm în calcul faptul că vom avea o producție foarte bună de cereale. Să dea Dumnezeu, deocamdată e iarbă pe câmp dar sper ca lucrurile să se întâmple, și așa să fie. Dar va fi o producție mare cu prețuri mici și datorită faptului că și vecinii ucraineni fac și ei producție foarte mare, și pe tema aceasta o să facem o dezbatere mare. 

Eu cred că Ministerul Agriculturii va duce la bun sfârșit acest program, cum a dus de fiecare dată, și cred că lucrurile nu sunt grave. Bine că sunt bani, bine că sunt contractele făcute, bine că sunt în derulare, și sper să se termine", spune acesta. 

×