x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Dumitru Chisăliță, Energia Inteligentă: Securitatea energetică nu o putem asigura doar cu energii regenerabile

Dumitru Chisăliță, Energia Inteligentă: Securitatea energetică nu o putem asigura doar cu energii regenerabile

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   19:15
Dumitru Chisăliță, Energia Inteligentă: Securitatea energetică nu o putem asigura doar cu energii regenerabile

Securitatea energetică nu o putem asigura doar cu energii regenerabile, atrage aten'ia Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă, la Conferințele Income Magazine Corporate, evenimentul "Energia verde - sustenabilitate și securitate energetică. Soluţii de evitare a crizelor", organizate de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, și săptămânalul Income Magazine.

"În 2022 ne-am confruntat cu reducerea consumului, în primul rând ca urmare a reducerii activităților economice și trebuie să regândim acest element. Avem nevoie de valoare adăugată iar valoare adăugată se face doar în activitatea de producție.

Există o așteptare foarte mare ca prețul energiei să revină la nivelul prețului din anul 2020. Din păcate, este o așteptare care nu se va întâmpla. Toate investițiile vor genera din nou amortismente care înseamnă o oarecare creștere a prețului. Deci în viitor trebuie să luăm în considerare prețuri mai mari decât în anul 2020.

Contribuția unor energii curate este foarte importantă. Trebuie să avem însă în vedere și aspecte legate de securitatea energetică dar nu o putem ține doar cu energii regenerabile. Avem nevoie de un mix energetic, în care atât partea de stocare a acestei energii, fie prin forme chimice, fie prin forme hidraulice este absolut necesară și trebuie să se dezvolte în tandem cu aceste noi capacități pe energie regenerabilă. Și mai trebuie adăugată energia nucleară și din gazele naturale", precizează acesta. 

 

×
Subiecte în articol: Dumitru Chisăliță energie